Met dit koudere weer hebben wij wel weer zin in lekker warme en goed vullende gerechten. Vandaag een heerlijke vegan risotto met champignons en spinazie, lees je mee?
INGREDIËNTEN
- 200 gram risotto rijst (ik gebruikte arborio rijst)
- 250 gram kastanje champignons
- 1 middelgrote rode ui
- 1 kleine prei
- 2 grote roma tomaten
- 75 ml droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gember van 1 cm bij 1 cm
- 1 liter groente bouillon
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 2 eetlepels kokosolie
BEREIDING
Verwarm in een grote pan de kokosolie. Snij in de tussentijd de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de prei. Wanneer de koksolie vloeibaar is doe je de ui en de prei in de pan en zet het vuur laag.
Laat dit zo’n tien minuten staan. Snij de knoflook en gember in kleine stukjes. Wanneer de ui doorzichtig is voeg je knoflook en gember erbij. Roer even door elkaar en schep de risotto rijst erdoor. Laat dit twee minuten op laag vuur even pruttelen giet daarna de wijn erbij. Wanneer het vocht van de wijn is opgenomen voeg je de bouillon toe.
Laat de risotto in 25 minuten gaar koken. Hij heeft dan nog steeds een bite. Hou je van hele zachte risotto dan zal je deze nog 5 minuten langer moeten laten staan.
Snij in de tussentijd de champignons en de tomaten in plakjes en bak deze goudbruin.
Wanneer de risotto klaar is voeg je de champignons en de tomaten erbij en roer je alles nog even door. Strooi de edelgist vlokken erover en serveer met een salade of flinke hand verse spinazie.
Heb je nu zin in meer lekkere recepten van Sanne? Lees dan dit recept voor een heerlijke chili sin carne.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 juli 2022
Gezonde zomerse watermeloen mocktail
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
29 september 2022
Vermoeid, of weinig energie voordat je ongesteld wordt? Mijn 9 tips
27 augustus 2016
WEER OP DE GEZONDE TOER NA DE VAKANTIE
6 maart 2019
Voel je je ongelukkig in je werk? Wij helpen je!
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
28 december 2016
Wat zat er in mijn healthbox
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
25 mei 2015
Hoe werkt de mind?
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
26 november 2018
Wat gebeurt er als je geen zuivel eet?
22 september 2015
Beste eitjes
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
17 januari 2018
De griepepidemie te lijf! Welke 5 supplementen werken echt
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
16 juli 2016
DEADLIFT: MAKKELIJK SPORTEN MET VIV
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
16 november 2016
VIV Health TV – Verantwoorde snoepjes, ze bestaan echt!
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
15 september 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –