Sta op met een glimlach met onze heerlijke vegan ontbijtjes!

vegan
Leestijd: 3 minuten

Een goed ontbijt is natuurlijk belangrijk als je de dag wilt beginnen vol energy! Met deze vegan recepten sta je ‘s ochtends met een glimlach op want wie wordt er nou niet happy van banana pancakes of chocolate for breakfast! These breakfasts are fun and delicious! So let’s get baking!

Fluffy vegan Banana Pancakes

INGREDIENTEN

  • 1 grote banaan
  • 2 el agave siroop
  • 150 gram tarwemeel
  • 170 ml amandelmelk
  • 1 el kokosolie + extra om in te bakken
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanillepoeder
  • 1/2 tl bakpoeder
  • Snufje zout

Toppings:

  • Ahornsiroop
  • Pecannoten
  • Plakjes banaan

METHODE

  1. In een grote kom mix de bloem, kaneel, vanillepoeder, bakpoeder en zout door elkaar.
  2. In een aparte kleinere kom pureer de banaan tot een gladde massa en mix de kokosolie erdoor.
  3. Giet het bananen mengsel in de grote kom en meng met de droge ingrediënten.
  4. Voeg vervolgens de agavesiroop en amandelmelk toe en meng het goed totdat er een glad en dik mengsel ontstaat.
  5. Verhit een koekenpan (met een goede antiaanbaklaag) met een beetje kokosolie op laag vuur. Als het goed warm is schep een kleine juslepel beslag in de pan. Bak aan beide kanten goudbruin en zorg ervoor dat het genoeg tijd heeft om helemaal door te koken.
  6. Als ze klaar zijn kan je ze eventueel serveren met pecannoten, plakjes banaan en ahornsiroop for a finishing touch!

Nutty vegan chocolate overnight oats

INGREDIENTEN

Voor één grote kom

  • 50 gram haver
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 el amandel boter
  • 2 tl cacao
  • 1 tl agavesiroop
  • 1 tl chia zaden
  • 1 handje pecannoten
  • Snufje zout

Toppings

  • Geraspte kokos
  • Pecannoten
  • 1 el kokos yoghurt
  • Voeg granola toe voor wat extra crunch

METHODE

  1. Om je basis te maken plaats je eenvoudig alle ingrediënten (behalve de pecannoten) in één grote kom en roer je totdat alles goed is gemixt.
  2. Giet het mengsel vervolgens in een luchtdichte pot en gebruik een handje pecannoten als topping.
  3. Laat nu een nachtje in de koelkast staan!
  4. Als je de volgende ochtend klaar bent om te ontbijten giet je een portie van je chocolade haver over in een kom en maak je het af met een eetlepel kokos yoghurt, pecannoten en wat geraspte kokos. Je kunt ook wat granola toevoegen als je van een crunch houdt!

Green Vegan Smoothie Bowl

INGREDIENTEN

Recept voor 2 smoothie bowls

  • 1 handje verse spinazie
  • 1/2 avocado
  • 1 bevroren banaan
  • 1 handje bevroren mango
  • 1 el lijnzaad
  • 1 el hemp zaden
  • 1 tl spirulina
  • 100 ml kokoswater

Toppings

  • Goji bessen
  • Chia zaden
  • Granola
  • Verse bessen

METHODE

  1. Doe alle ingrediënten voor de smoothie bowl in je blender and blend away!
  2. Giet dit vervolgens in je favoriete kom en strooi er wat toppings over zoals goji bessen, chia zaden, granola en verse bessen.

Nutty Vegan Quinoa Porridge

INGREDIENTEN

  • 50 gram quinoa
  • 150 ml amandelmelk
  • 1 el agavesiroop
  • 1 el geraspte kokos
  • Handje cashewnoten
  • 1 el cashew boter
  • Handje verse bessen

METHODE

  1. Meng de melk en quinoa in een pan en breng aan de kook – roer het af en toe. Zet vervolgens het vuur laag en laat het ongeveer 15 minuten sudderen tot het grootste deel van de melk is geabsorbeerd.
  2. Roer de agavesiroop erdoor en giet het mengsel in een kom.
  3. Top met wat geraspte kokos en voeg er een lepel amandelboter aan toe.
  4. Breek de cashewnoten in kleinere stukjes en snijd de aardbeien in kleine plakjes, voeg deze toe als finishing touch!

Vegan Granola Cups

INGREDIENTEN

Maakt 6 cups

  • 1 grote banaan
  • 1/4 kopje agavesiroop
  • 1 tl vanille poeder
  • 1 el kaneel
  • 1 el chia zaden
  • 1 1/2 kop haver
  • Kokosolie
  • Muffin bakvorm

Vulling

  • Kokos yoghurt
  • Frambozen
  • Bosbessen

METHODE

  1. Verwarm je oven voor op 180C.
  2. Plaats de banaan in een kom en pureer tot een gladde massa.
  3. Voeg dan de haver, agavesiroop, vanillepoeder en kaneel toe en meng goed.
  4. Vet de muffin bakvorm in met een klein beetje kokosolie.
  5. Gebruik een eetlepel om een deel van je granola-mengsel in elke vorm te scheppen en gebruik dan je vingers om het mengsel naar de bodem en tegen de zijkanten in te drukken, vorm ze in de vorm van de muffin bakvorm en creëer een kopjes achtig figuur.
  6. Als je de 6 kopjes hebt gevormd, plaats je ze ongeveer 1 uur in de koelkast.
  7. Nadat ze in de koelkast hebben gestaan plaats je ze in de oven gedurende 15-20 minuten.
  8. Zodra ze licht goudbruin zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze afkoelen.
  9. Als ze eenmaal zijn afgekoeld kun je je granola-kopjes uit de muffin bakvorm halen.
  10. Je kan ze zo bewaren in een luchtdichte doos. Als je ze wil serveren gebruik dan een eetlepel om wat kokosyoghurt in elke granola-beker te scheppen en gebruik als topping vers rood fruit!

Voor meer recepten ga naar www.brittsworld.com

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is orthomoleculair voedingsexpert, hormoontherapeut en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut in opleiding. En founder van dit online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij en een team van experts dagelijks tips geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, beauty en een gezonde mindset. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezonder leven en een goede hormoonbalans. Zodat jij de beste versie wordt van jezelf, gezonder, blijer, slanker en fitter.