Na decennia als gastheer bij verschillende gerenommeerde horecazaken te hebben gewerkt en thuis de sterren van de hemel te hebben gekookt voor familie en vrienden, werd in 2012 de ultieme droom van Papa Kazmi gerealiseerd: een eigen restaurant. Hills & Mills werd een druk bezocht pareltje waar Papa Kazmi zijn gasten dagelijks betovert met de moderne, Indiase keuken.
Om deze droom compleet te maken, is het idee ontstaan om deze hartverwarmende recepten te bundelen. Met de intentie om een stukje van zijn magie bij de mensen thuis brengen, is het kookboek van Papa Kazmi inmiddels zeer succesvol ontvangen!. Je wordt meegenomen langs oprechte, gezonde, en lekkere recepten, verteld aan de hand van waardevolle familie herinneringen. Speciaal voor VivOnline mogen wij onderstaand recept met je delen!
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango en ananas
Deze curry doet het geweldig bij zowel vegetariërs als niet-vegetariërs. Hij is kruidig, voedzaam en met de ananas en mango lekker tropisch. Bovendien zijn alle kruiden in dit gerecht een goede manier voor een extra gezonde boost, al eerder vertelden we je namelijk over alle voordelen van het gebruik van kruiden en specerijen!
Ingrediënten
4 el rijstolie
1 middelgrote ui
1 tl komijnzaad
50 ml water
3 tl korianderpoeder
1 1/2 tl zout
1 tl kurkuma
1 tl chilipoeder
400 gr kikkererwten
300 gr zoete aardappel
1/4 courgette
1 gele of rode paprika
3 tomaten
400 ml kokosmelk
1/2 mango
1/4 ananas
1/2 bosje koriander
2 handjes spinazie
Garnituur
600 gr basmatirijst
4 papadums
4 schijfjes ananas
eventueel serveren met tomatensalade:
1 rode ui
2 tomaten
1/2 limoen
4 takjes koriander
zout en peper naar smaak
Kook de rijst volgens voorschriften. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de zoete aardappel en courgette in schijfjes en de paprika en tomaten in blokjes. Verwarm de olie op middelhoog vuur en bak de ui goudbruin (regelmatig roeren). Voeg de komijn toe en bak nog zo’n 1/2 minuut (blijven roeren). Voeg het water en de overige kruiden toe en bak nog 3 minuten (tot de olie loskomt van de kruiden). Blijf regelmatig roeren. Voeg de kikkererwten, zoete aardappel, groenten en kokosmelk toe, roer het goed door en kook het geheel 15 minuten op laag vuur. Snijd de mango en ananas in blokken. Snijd de koriander grof. Voeg de vruchten, koriander en spinazie toe, roer het geheel voorzichtig en haal de pan van het vuur. Serveer met de rijst, papadums en tomatensalade. Top af met schijfjes ananas.
tip: maak het gerecht nóg spannender met een vers pepertje
Ook benieuwd naar de rest van deze hartverwarmende recepten? Je kunt het boek hier bestellen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
30 augustus 2021
Endometriose: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
23 oktober 2019
Deze factoren belemmeren de werking van de anticonceptiepil
23 oktober 2015
Doe mee met de recordpoging Fairtrade fruithappen!
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
4 juli 2014
Glutenvrije hotspots in Tilburg
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
22 juni 2021
10 x spijsvertering tips voor op vakantie
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
17 juli 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –