Na decennia als gastheer bij verschillende gerenommeerde horecazaken te hebben gewerkt en thuis de sterren van de hemel te hebben gekookt voor familie en vrienden, werd in 2012 de ultieme droom van Papa Kazmi gerealiseerd: een eigen restaurant. Hills & Mills werd een druk bezocht pareltje waar Papa Kazmi zijn gasten dagelijks betovert met de moderne, Indiase keuken.
Om deze droom compleet te maken, is het idee ontstaan om deze hartverwarmende recepten te bundelen. Met de intentie om een stukje van zijn magie bij de mensen thuis brengen, is het kookboek van Papa Kazmi inmiddels zeer succesvol ontvangen!. Je wordt meegenomen langs oprechte, gezonde, en lekkere recepten, verteld aan de hand van waardevolle familie herinneringen. Speciaal voor VivOnline mogen wij onderstaand recept met je delen!
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango en ananas
Deze curry doet het geweldig bij zowel vegetariërs als niet-vegetariërs. Hij is kruidig, voedzaam en met de ananas en mango lekker tropisch. Bovendien zijn alle kruiden in dit gerecht een goede manier voor een extra gezonde boost, al eerder vertelden we je namelijk over alle voordelen van het gebruik van kruiden en specerijen!
Ingrediënten
4 el rijstolie
1 middelgrote ui
1 tl komijnzaad
50 ml water
3 tl korianderpoeder
1 1/2 tl zout
1 tl kurkuma
1 tl chilipoeder
400 gr kikkererwten
300 gr zoete aardappel
1/4 courgette
1 gele of rode paprika
3 tomaten
400 ml kokosmelk
1/2 mango
1/4 ananas
1/2 bosje koriander
2 handjes spinazie
Garnituur
600 gr basmatirijst
4 papadums
4 schijfjes ananas
eventueel serveren met tomatensalade:
1 rode ui
2 tomaten
1/2 limoen
4 takjes koriander
zout en peper naar smaak
Kook de rijst volgens voorschriften. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de zoete aardappel en courgette in schijfjes en de paprika en tomaten in blokjes. Verwarm de olie op middelhoog vuur en bak de ui goudbruin (regelmatig roeren). Voeg de komijn toe en bak nog zo’n 1/2 minuut (blijven roeren). Voeg het water en de overige kruiden toe en bak nog 3 minuten (tot de olie loskomt van de kruiden). Blijf regelmatig roeren. Voeg de kikkererwten, zoete aardappel, groenten en kokosmelk toe, roer het goed door en kook het geheel 15 minuten op laag vuur. Snijd de mango en ananas in blokken. Snijd de koriander grof. Voeg de vruchten, koriander en spinazie toe, roer het geheel voorzichtig en haal de pan van het vuur. Serveer met de rijst, papadums en tomatensalade. Top af met schijfjes ananas.
tip: maak het gerecht nóg spannender met een vers pepertje
Ook benieuwd naar de rest van deze hartverwarmende recepten? Je kunt het boek hier bestellen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
25 juni 2015
Eivissa Food
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
19 juni 2019
25 Simpele dingen voor een gezonde levensstijl
9 september 2014
Je kids fit de herfst in….?
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
18 december 2021
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
6 april 2015
Wil jij een persoonlijk voedingsadvies van Viv?
20 augustus 2019
Mijn (kook)boek: Gezonder met Viv
9 september 2014
Gratis boek ’70 groene smoothies’
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
22 februari 2019
Dit recept wil je maken: gezonde mugcake
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
13 oktober 2018
Sushi omelet
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
28 april 2021
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –