Na decennia als gastheer bij verschillende gerenommeerde horecazaken te hebben gewerkt en thuis de sterren van de hemel te hebben gekookt voor familie en vrienden, werd in 2012 de ultieme droom van Papa Kazmi gerealiseerd: een eigen restaurant. Hills & Mills werd een druk bezocht pareltje waar Papa Kazmi zijn gasten dagelijks betovert met de moderne, Indiase keuken.
Om deze droom compleet te maken, is het idee ontstaan om deze hartverwarmende recepten te bundelen. Met de intentie om een stukje van zijn magie bij de mensen thuis brengen, is het kookboek van Papa Kazmi inmiddels zeer succesvol ontvangen!. Je wordt meegenomen langs oprechte, gezonde, en lekkere recepten, verteld aan de hand van waardevolle familie herinneringen. Speciaal voor VivOnline mogen wij onderstaand recept met je delen!
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango en ananas
Deze curry doet het geweldig bij zowel vegetariërs als niet-vegetariërs. Hij is kruidig, voedzaam en met de ananas en mango lekker tropisch. Bovendien zijn alle kruiden in dit gerecht een goede manier voor een extra gezonde boost, al eerder vertelden we je namelijk over alle voordelen van het gebruik van kruiden en specerijen!
Ingrediënten
4 el rijstolie
1 middelgrote ui
1 tl komijnzaad
50 ml water
3 tl korianderpoeder
1 1/2 tl zout
1 tl kurkuma
1 tl chilipoeder
400 gr kikkererwten
300 gr zoete aardappel
1/4 courgette
1 gele of rode paprika
3 tomaten
400 ml kokosmelk
1/2 mango
1/4 ananas
1/2 bosje koriander
2 handjes spinazie
Garnituur
600 gr basmatirijst
4 papadums
4 schijfjes ananas
eventueel serveren met tomatensalade:
1 rode ui
2 tomaten
1/2 limoen
4 takjes koriander
zout en peper naar smaak
Kook de rijst volgens voorschriften. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de zoete aardappel en courgette in schijfjes en de paprika en tomaten in blokjes. Verwarm de olie op middelhoog vuur en bak de ui goudbruin (regelmatig roeren). Voeg de komijn toe en bak nog zo’n 1/2 minuut (blijven roeren). Voeg het water en de overige kruiden toe en bak nog 3 minuten (tot de olie loskomt van de kruiden). Blijf regelmatig roeren. Voeg de kikkererwten, zoete aardappel, groenten en kokosmelk toe, roer het goed door en kook het geheel 15 minuten op laag vuur. Snijd de mango en ananas in blokken. Snijd de koriander grof. Voeg de vruchten, koriander en spinazie toe, roer het geheel voorzichtig en haal de pan van het vuur. Serveer met de rijst, papadums en tomatensalade. Top af met schijfjes ananas.
tip: maak het gerecht nóg spannender met een vers pepertje
Ook benieuwd naar de rest van deze hartverwarmende recepten? Je kunt het boek hier bestellen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
9 april 2019
8 Fijne detox tips voor het hele jaar door
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
1 juli 2016
VEGAN OREO!
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
7 augustus 2019
Ontgiften? Voeg deze voedingsmiddelen toe!
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
17 november 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –