Na decennia als gastheer bij verschillende gerenommeerde horecazaken te hebben gewerkt en thuis de sterren van de hemel te hebben gekookt voor familie en vrienden, werd in 2012 de ultieme droom van Papa Kazmi gerealiseerd: een eigen restaurant. Hills & Mills werd een druk bezocht pareltje waar Papa Kazmi zijn gasten dagelijks betovert met de moderne, Indiase keuken.
Om deze droom compleet te maken, is het idee ontstaan om deze hartverwarmende recepten te bundelen. Met de intentie om een stukje van zijn magie bij de mensen thuis brengen, is het kookboek van Papa Kazmi inmiddels zeer succesvol ontvangen!. Je wordt meegenomen langs oprechte, gezonde, en lekkere recepten, verteld aan de hand van waardevolle familie herinneringen. Speciaal voor VivOnline mogen wij onderstaand recept met je delen!
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango en ananas
Deze curry doet het geweldig bij zowel vegetariërs als niet-vegetariërs. Hij is kruidig, voedzaam en met de ananas en mango lekker tropisch. Bovendien zijn alle kruiden in dit gerecht een goede manier voor een extra gezonde boost, al eerder vertelden we je namelijk over alle voordelen van het gebruik van kruiden en specerijen!
Ingrediënten
4 el rijstolie
1 middelgrote ui
1 tl komijnzaad
50 ml water
3 tl korianderpoeder
1 1/2 tl zout
1 tl kurkuma
1 tl chilipoeder
400 gr kikkererwten
300 gr zoete aardappel
1/4 courgette
1 gele of rode paprika
3 tomaten
400 ml kokosmelk
1/2 mango
1/4 ananas
1/2 bosje koriander
2 handjes spinazie
Garnituur
600 gr basmatirijst
4 papadums
4 schijfjes ananas
eventueel serveren met tomatensalade:
1 rode ui
2 tomaten
1/2 limoen
4 takjes koriander
zout en peper naar smaak
Kook de rijst volgens voorschriften. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de zoete aardappel en courgette in schijfjes en de paprika en tomaten in blokjes. Verwarm de olie op middelhoog vuur en bak de ui goudbruin (regelmatig roeren). Voeg de komijn toe en bak nog zo’n 1/2 minuut (blijven roeren). Voeg het water en de overige kruiden toe en bak nog 3 minuten (tot de olie loskomt van de kruiden). Blijf regelmatig roeren. Voeg de kikkererwten, zoete aardappel, groenten en kokosmelk toe, roer het goed door en kook het geheel 15 minuten op laag vuur. Snijd de mango en ananas in blokken. Snijd de koriander grof. Voeg de vruchten, koriander en spinazie toe, roer het geheel voorzichtig en haal de pan van het vuur. Serveer met de rijst, papadums en tomatensalade. Top af met schijfjes ananas.
tip: maak het gerecht nóg spannender met een vers pepertje
Ook benieuwd naar de rest van deze hartverwarmende recepten? Je kunt het boek hier bestellen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
2 februari 2016
Benefietavond voor meisjes in Vietnam
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
24 juli 2019
Zijn ‘superfoods’ echt zo gezond?
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
10 juni 2015
SLA: het kookboek
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
22 mei 2015
Smaak en kleuren
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
15 februari 2018
6 x tips tegen menstruatie klachten
9 mei 2015
VivOnline’s Bikini Smoothie Challenge
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
3 december 2020
PMS iedere maand een drama? Niet meer met Viv’s tips!
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
26 maart 2015
Zorg voor een BPA vrije waterfles!
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
7 november 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –