Na decennia als gastheer bij verschillende gerenommeerde horecazaken te hebben gewerkt en thuis de sterren van de hemel te hebben gekookt voor familie en vrienden, werd in 2012 de ultieme droom van Papa Kazmi gerealiseerd: een eigen restaurant. Hills & Mills werd een druk bezocht pareltje waar Papa Kazmi zijn gasten dagelijks betovert met de moderne, Indiase keuken.
Om deze droom compleet te maken, is het idee ontstaan om deze hartverwarmende recepten te bundelen. Met de intentie om een stukje van zijn magie bij de mensen thuis brengen, is het kookboek van Papa Kazmi inmiddels zeer succesvol ontvangen!. Je wordt meegenomen langs oprechte, gezonde, en lekkere recepten, verteld aan de hand van waardevolle familie herinneringen. Speciaal voor VivOnline mogen wij onderstaand recept met je delen!
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango en ananas
Deze curry doet het geweldig bij zowel vegetariërs als niet-vegetariërs. Hij is kruidig, voedzaam en met de ananas en mango lekker tropisch. Bovendien zijn alle kruiden in dit gerecht een goede manier voor een extra gezonde boost, al eerder vertelden we je namelijk over alle voordelen van het gebruik van kruiden en specerijen!
Ingrediënten
4 el rijstolie
1 middelgrote ui
1 tl komijnzaad
50 ml water
3 tl korianderpoeder
1 1/2 tl zout
1 tl kurkuma
1 tl chilipoeder
400 gr kikkererwten
300 gr zoete aardappel
1/4 courgette
1 gele of rode paprika
3 tomaten
400 ml kokosmelk
1/2 mango
1/4 ananas
1/2 bosje koriander
2 handjes spinazie
Garnituur
600 gr basmatirijst
4 papadums
4 schijfjes ananas
eventueel serveren met tomatensalade:
1 rode ui
2 tomaten
1/2 limoen
4 takjes koriander
zout en peper naar smaak
Kook de rijst volgens voorschriften. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de zoete aardappel en courgette in schijfjes en de paprika en tomaten in blokjes. Verwarm de olie op middelhoog vuur en bak de ui goudbruin (regelmatig roeren). Voeg de komijn toe en bak nog zo’n 1/2 minuut (blijven roeren). Voeg het water en de overige kruiden toe en bak nog 3 minuten (tot de olie loskomt van de kruiden). Blijf regelmatig roeren. Voeg de kikkererwten, zoete aardappel, groenten en kokosmelk toe, roer het goed door en kook het geheel 15 minuten op laag vuur. Snijd de mango en ananas in blokken. Snijd de koriander grof. Voeg de vruchten, koriander en spinazie toe, roer het geheel voorzichtig en haal de pan van het vuur. Serveer met de rijst, papadums en tomatensalade. Top af met schijfjes ananas.
tip: maak het gerecht nóg spannender met een vers pepertje
Ook benieuwd naar de rest van deze hartverwarmende recepten? Je kunt het boek hier bestellen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
23 december 2015
Gratis lezing: Geluk en succes in overvloed
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
28 september 2018
Een feestje? Met deze tips hou je het gezond!
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
31 mei 2016
Perfecte spijsvertering booster
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
22 september 2015
Beste eitjes
23 januari 2017
Glutenvrije pannenkoeken
13 januari 2021
Hoe een gezonde bloedsuikerspiegel je helpt met afvallen
15 september 2019
Green Juice! Met dit drankje begin ik mijn dag
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
8 maart 2016
Detox kan elke dag
28 juli 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –