Na onze oproep op Facebook voor mensen met een vegan lifestyle kregen we een mail van Loulou. Loulou heeft samen met haar zus Isabella de blog Go With The Glow en zij zullen vanaf vandaag elke twee weken een heerlijk vegan recept met ons delen!
Wie zijn wij?
Wij zijn Isabella en Loulou, zussen, vriendinnen, partners en soulmates. We hebben een actief en sociaal bestaan in Amsterdam. We sporten veel, we houden van reizen, we hebben twee honden, zingen graag en dansen wel eens tot de zon op komt. En er is nog iets wat we gemeen hebben, namelijk onze levensstijl en drive om van deze wereld een betere plek te maken, hapje voor hapje.
Go with the glow
Daarom hebben we Go With The Glow opgericht, die dient als lifestyle wijzer naar een plantaardige, bewuste, duurzame en liefdevolle levensstijl. Door middel van online content, workshops, lezingen en events is het onze missie om jou in jouw kracht te stellen om geïnformeerde en bewuste keuzes te maken.
Wij geloven dat alles wat straalt van binnen uit komt en dat plantaardig eten je zal sieren met een healthy Glow!
Ons motto is Eat the rainbow! Elke kleur heeft zo zijn eigen waardevolle voedingsstoffen en daarom kun je van ons altijd kleurrijke gerechten verwachten!
Wil je bij een van onze events aanwezig zijn?
- Vegan brunch 23 september in de Hoxton
- Workshop over de wet van de aantrekkingskracht 24 september in de Hoxton
- Vegan Italian brunch 4 november in de Hoxton
Tickets via www.tibbaa.com/gowiththeglow
Recept
Gepofte zoete aardappel met rode curry
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 2 of 4 zoete aardappels (Afhankelijk van de grootte van de aardappels)
- olijfolie
- een ui
- 50 gram lupine bonen of kikkererwten
- een handje bloemkool roosjes
- een handje romanesco
- koriander
- een blikje kokosmelk
- rode curry pasta (wij haalden ‘m bij de bio winkel)
- granaat appel pitjes
- optioneel: ongezoete soya yoghurt
Deze Gepofte zoete aardappels met rode curry zijn een feestje om voor te schotelen en een volwaardige maaltijd!
Door de lupine bonen is de maaltijd rijk aan proteïnen.
Zo maak je het
Wij weekten een avond van te voren lokaal gekweekte lupine bonen. Lupine is een hoogwaardige eiwit bron en duurzame vlees vervanger. Wij koken meestel een aardig voorraadje en vriezen een deel in om later te gebruiken. Je kunt de lupine bonen ook gerust vervangen voor kant en klare kikkererwten uit blik om tijd te besparen.
Kook de geweekte lupine bonen ongeveer 60 tot 100 minuten.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Was de aardappels met een aardappel borsteltje en smeer ze in met olijf olie. Prik met een vork gaatjes in de aardappels. Afhankelijk van de grootte van de aardappels laat je ze tussen de 30 en 60 minuten garen.
Ondertussen ga je aan de slag met de curry!
Kook de bloemkool en romanesco kort, zodat ze nog crunchy zijn.
Snijd de ui fijn en fruit deze in olijf olie. Voeg de rode curry pasta en kokosmelk toe en laat vervolgens de lupine bonen, de bloemkool en romanesco zachtjes mee koken.
Wanneer de zoete aardappels klaar zijn snijd je er een opening in (Pas op voor je vingers!) en vul ze op met de curry. Top deze af met verse koriander en granaatappel pitjes.
Je kunt er optioneel nog een scheut ongezoete soya yoghurt overheen schenken als dressing. Lekker fris!
Start Glowing!
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 december 2015
Winnen! Het boek “Make-up. My Story”
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
10 oktober 2018
Een beter seksleven? Wij hebben 5 tips voor je!
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
31 oktober 2018
Yoga maakt je vrolijk!
3 oktober 2018
Gezond en snel ontbijten met havermout!
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
13 november 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –