Na onze oproep op Facebook voor mensen met een vegan lifestyle kregen we een mail van Loulou. Loulou heeft samen met haar zus Isabella de blog Go With The Glow en zij zullen vanaf vandaag elke twee weken een heerlijk vegan recept met ons delen!
Wie zijn wij?
Wij zijn Isabella en Loulou, zussen, vriendinnen, partners en soulmates. We hebben een actief en sociaal bestaan in Amsterdam. We sporten veel, we houden van reizen, we hebben twee honden, zingen graag en dansen wel eens tot de zon op komt. En er is nog iets wat we gemeen hebben, namelijk onze levensstijl en drive om van deze wereld een betere plek te maken, hapje voor hapje.
Go with the glow
Daarom hebben we Go With The Glow opgericht, die dient als lifestyle wijzer naar een plantaardige, bewuste, duurzame en liefdevolle levensstijl. Door middel van online content, workshops, lezingen en events is het onze missie om jou in jouw kracht te stellen om geïnformeerde en bewuste keuzes te maken.
Wij geloven dat alles wat straalt van binnen uit komt en dat plantaardig eten je zal sieren met een healthy Glow!
Ons motto is Eat the rainbow! Elke kleur heeft zo zijn eigen waardevolle voedingsstoffen en daarom kun je van ons altijd kleurrijke gerechten verwachten!
Wil je bij een van onze events aanwezig zijn?
- Vegan brunch 23 september in de Hoxton
- Workshop over de wet van de aantrekkingskracht 24 september in de Hoxton
- Vegan Italian brunch 4 november in de Hoxton
Tickets via www.tibbaa.com/gowiththeglow
Recept
Gepofte zoete aardappel met rode curry
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 2 of 4 zoete aardappels (Afhankelijk van de grootte van de aardappels)
- olijfolie
- een ui
- 50 gram lupine bonen of kikkererwten
- een handje bloemkool roosjes
- een handje romanesco
- koriander
- een blikje kokosmelk
- rode curry pasta (wij haalden ‘m bij de bio winkel)
- granaat appel pitjes
- optioneel: ongezoete soya yoghurt
Deze Gepofte zoete aardappels met rode curry zijn een feestje om voor te schotelen en een volwaardige maaltijd!
Door de lupine bonen is de maaltijd rijk aan proteïnen.
Zo maak je het
Wij weekten een avond van te voren lokaal gekweekte lupine bonen. Lupine is een hoogwaardige eiwit bron en duurzame vlees vervanger. Wij koken meestel een aardig voorraadje en vriezen een deel in om later te gebruiken. Je kunt de lupine bonen ook gerust vervangen voor kant en klare kikkererwten uit blik om tijd te besparen.
Kook de geweekte lupine bonen ongeveer 60 tot 100 minuten.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Was de aardappels met een aardappel borsteltje en smeer ze in met olijf olie. Prik met een vork gaatjes in de aardappels. Afhankelijk van de grootte van de aardappels laat je ze tussen de 30 en 60 minuten garen.
Ondertussen ga je aan de slag met de curry!
Kook de bloemkool en romanesco kort, zodat ze nog crunchy zijn.
Snijd de ui fijn en fruit deze in olijf olie. Voeg de rode curry pasta en kokosmelk toe en laat vervolgens de lupine bonen, de bloemkool en romanesco zachtjes mee koken.
Wanneer de zoete aardappels klaar zijn snijd je er een opening in (Pas op voor je vingers!) en vul ze op met de curry. Top deze af met verse koriander en granaatappel pitjes.
Je kunt er optioneel nog een scheut ongezoete soya yoghurt overheen schenken als dressing. Lekker fris!
Start Glowing!
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
16 januari 2016
Pita’s voor het hele gezin uit ‘Easy Peasy Family’!
23 juni 2020
Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen
17 januari 2018
De griepepidemie te lijf! Welke 5 supplementen werken echt
22 januari 2019
Ben je moe, niet lekker, niet blij? Wij hebben tips voor je!
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
2 juli 2014
Aan het infuus
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
21 oktober 2018
Meer bewegen? 8 tips
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
9 november 2014
Herfstige salade
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
24 november 2014
Hardlopen in het najaar: 5 tips
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
1 april 2015
Saoto soep
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
23 oktober 2015
Doe mee met de recordpoging Fairtrade fruithappen!
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
6 oktober 2014
Eetdagboek review
23 augustus 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –