Na onze oproep op Facebook voor mensen met een vegan lifestyle kregen we een mail van Loulou. Loulou heeft samen met haar zus Isabella de blog Go With The Glow en zij zullen vanaf vandaag elke twee weken een heerlijk vegan recept met ons delen!
Wie zijn wij?
Wij zijn Isabella en Loulou, zussen, vriendinnen, partners en soulmates. We hebben een actief en sociaal bestaan in Amsterdam. We sporten veel, we houden van reizen, we hebben twee honden, zingen graag en dansen wel eens tot de zon op komt. En er is nog iets wat we gemeen hebben, namelijk onze levensstijl en drive om van deze wereld een betere plek te maken, hapje voor hapje.
Go with the glow
Daarom hebben we Go With The Glow opgericht, die dient als lifestyle wijzer naar een plantaardige, bewuste, duurzame en liefdevolle levensstijl. Door middel van online content, workshops, lezingen en events is het onze missie om jou in jouw kracht te stellen om geïnformeerde en bewuste keuzes te maken.
Wij geloven dat alles wat straalt van binnen uit komt en dat plantaardig eten je zal sieren met een healthy Glow!
Ons motto is Eat the rainbow! Elke kleur heeft zo zijn eigen waardevolle voedingsstoffen en daarom kun je van ons altijd kleurrijke gerechten verwachten!
Wil je bij een van onze events aanwezig zijn?
- Vegan brunch 23 september in de Hoxton
- Workshop over de wet van de aantrekkingskracht 24 september in de Hoxton
- Vegan Italian brunch 4 november in de Hoxton
Tickets via www.tibbaa.com/gowiththeglow
Recept
Gepofte zoete aardappel met rode curry
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 2 of 4 zoete aardappels (Afhankelijk van de grootte van de aardappels)
- olijfolie
- een ui
- 50 gram lupine bonen of kikkererwten
- een handje bloemkool roosjes
- een handje romanesco
- koriander
- een blikje kokosmelk
- rode curry pasta (wij haalden ‘m bij de bio winkel)
- granaat appel pitjes
- optioneel: ongezoete soya yoghurt
Deze Gepofte zoete aardappels met rode curry zijn een feestje om voor te schotelen en een volwaardige maaltijd!
Door de lupine bonen is de maaltijd rijk aan proteïnen.
Zo maak je het
Wij weekten een avond van te voren lokaal gekweekte lupine bonen. Lupine is een hoogwaardige eiwit bron en duurzame vlees vervanger. Wij koken meestel een aardig voorraadje en vriezen een deel in om later te gebruiken. Je kunt de lupine bonen ook gerust vervangen voor kant en klare kikkererwten uit blik om tijd te besparen.
Kook de geweekte lupine bonen ongeveer 60 tot 100 minuten.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Was de aardappels met een aardappel borsteltje en smeer ze in met olijf olie. Prik met een vork gaatjes in de aardappels. Afhankelijk van de grootte van de aardappels laat je ze tussen de 30 en 60 minuten garen.
Ondertussen ga je aan de slag met de curry!
Kook de bloemkool en romanesco kort, zodat ze nog crunchy zijn.
Snijd de ui fijn en fruit deze in olijf olie. Voeg de rode curry pasta en kokosmelk toe en laat vervolgens de lupine bonen, de bloemkool en romanesco zachtjes mee koken.
Wanneer de zoete aardappels klaar zijn snijd je er een opening in (Pas op voor je vingers!) en vul ze op met de curry. Top deze af met verse koriander en granaatappel pitjes.
Je kunt er optioneel nog een scheut ongezoete soya yoghurt overheen schenken als dressing. Lekker fris!
Start Glowing!
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
25 maart 2014
Presentatie coaching
18 januari 2020
Wait what, kan Maca je seksdrive vergroten?
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
10 juli 2017
Koude(therapie) voor een gezond & fit lijf
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
30 juni 2018
ZOMERSE WHITE VELVET CASHEW SMOOTHIE
14 juli 2015
VivLoves it: OneFit
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
27 juli 2018
9 x natuurlijke verkoeling bij zomerse hitte
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
19 juli 2016
MANGO IJS: SNEL & GEZOND
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
22 mei 2016
Testosteron houdt je slank, wist je dat?
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
16 september 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –