Na onze oproep op Facebook voor mensen met een vegan lifestyle kregen we een mail van Loulou. Loulou heeft samen met haar zus Isabella de blog Go With The Glow en zij zullen vanaf vandaag elke twee weken een heerlijk vegan recept met ons delen!
Wie zijn wij?
Wij zijn Isabella en Loulou, zussen, vriendinnen, partners en soulmates. We hebben een actief en sociaal bestaan in Amsterdam. We sporten veel, we houden van reizen, we hebben twee honden, zingen graag en dansen wel eens tot de zon op komt. En er is nog iets wat we gemeen hebben, namelijk onze levensstijl en drive om van deze wereld een betere plek te maken, hapje voor hapje.
Go with the glow
Daarom hebben we Go With The Glow opgericht, die dient als lifestyle wijzer naar een plantaardige, bewuste, duurzame en liefdevolle levensstijl. Door middel van online content, workshops, lezingen en events is het onze missie om jou in jouw kracht te stellen om geïnformeerde en bewuste keuzes te maken.
Wij geloven dat alles wat straalt van binnen uit komt en dat plantaardig eten je zal sieren met een healthy Glow!
Ons motto is Eat the rainbow! Elke kleur heeft zo zijn eigen waardevolle voedingsstoffen en daarom kun je van ons altijd kleurrijke gerechten verwachten!
Wil je bij een van onze events aanwezig zijn?
- Vegan brunch 23 september in de Hoxton
- Workshop over de wet van de aantrekkingskracht 24 september in de Hoxton
- Vegan Italian brunch 4 november in de Hoxton
Tickets via www.tibbaa.com/gowiththeglow
Recept
Gepofte zoete aardappel met rode curry
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 2 of 4 zoete aardappels (Afhankelijk van de grootte van de aardappels)
- olijfolie
- een ui
- 50 gram lupine bonen of kikkererwten
- een handje bloemkool roosjes
- een handje romanesco
- koriander
- een blikje kokosmelk
- rode curry pasta (wij haalden ‘m bij de bio winkel)
- granaat appel pitjes
- optioneel: ongezoete soya yoghurt
Deze Gepofte zoete aardappels met rode curry zijn een feestje om voor te schotelen en een volwaardige maaltijd!
Door de lupine bonen is de maaltijd rijk aan proteïnen.
Zo maak je het
Wij weekten een avond van te voren lokaal gekweekte lupine bonen. Lupine is een hoogwaardige eiwit bron en duurzame vlees vervanger. Wij koken meestel een aardig voorraadje en vriezen een deel in om later te gebruiken. Je kunt de lupine bonen ook gerust vervangen voor kant en klare kikkererwten uit blik om tijd te besparen.
Kook de geweekte lupine bonen ongeveer 60 tot 100 minuten.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Was de aardappels met een aardappel borsteltje en smeer ze in met olijf olie. Prik met een vork gaatjes in de aardappels. Afhankelijk van de grootte van de aardappels laat je ze tussen de 30 en 60 minuten garen.
Ondertussen ga je aan de slag met de curry!
Kook de bloemkool en romanesco kort, zodat ze nog crunchy zijn.
Snijd de ui fijn en fruit deze in olijf olie. Voeg de rode curry pasta en kokosmelk toe en laat vervolgens de lupine bonen, de bloemkool en romanesco zachtjes mee koken.
Wanneer de zoete aardappels klaar zijn snijd je er een opening in (Pas op voor je vingers!) en vul ze op met de curry. Top deze af met verse koriander en granaatappel pitjes.
Je kunt er optioneel nog een scheut ongezoete soya yoghurt overheen schenken als dressing. Lekker fris!
Start Glowing!
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
31 mei 2016
Perfecte spijsvertering booster
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
3 februari 2022
Omega 3-6-9: Wat is de juiste verhouding?
6 januari 2017
Boost je winterweerstand met deze BoerenCool smoothie
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
14 februari 2018
KAMILLE: super heilzaam en vooral bij rusteloosheid en keelpijn
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
11 maart 2019
Wij zijn niet echt fan van soja en dit is waarom!
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
1 april 2015
Saoto soep
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
22 mei 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –