Na onze oproep op Facebook voor mensen met een vegan lifestyle kregen we een mail van Loulou. Loulou heeft samen met haar zus Isabella de blog Go With The Glow en zij zullen vanaf vandaag elke twee weken een heerlijk vegan recept met ons delen!
Wie zijn wij?
Wij zijn Isabella en Loulou, zussen, vriendinnen, partners en soulmates. We hebben een actief en sociaal bestaan in Amsterdam. We sporten veel, we houden van reizen, we hebben twee honden, zingen graag en dansen wel eens tot de zon op komt. En er is nog iets wat we gemeen hebben, namelijk onze levensstijl en drive om van deze wereld een betere plek te maken, hapje voor hapje.
Go with the glow
Daarom hebben we Go With The Glow opgericht, die dient als lifestyle wijzer naar een plantaardige, bewuste, duurzame en liefdevolle levensstijl. Door middel van online content, workshops, lezingen en events is het onze missie om jou in jouw kracht te stellen om geïnformeerde en bewuste keuzes te maken.
Wij geloven dat alles wat straalt van binnen uit komt en dat plantaardig eten je zal sieren met een healthy Glow!
Ons motto is Eat the rainbow! Elke kleur heeft zo zijn eigen waardevolle voedingsstoffen en daarom kun je van ons altijd kleurrijke gerechten verwachten!
Wil je bij een van onze events aanwezig zijn?
- Vegan brunch 23 september in de Hoxton
- Workshop over de wet van de aantrekkingskracht 24 september in de Hoxton
- Vegan Italian brunch 4 november in de Hoxton
Tickets via www.tibbaa.com/gowiththeglow
Recept
Gepofte zoete aardappel met rode curry
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 2 of 4 zoete aardappels (Afhankelijk van de grootte van de aardappels)
- olijfolie
- een ui
- 50 gram lupine bonen of kikkererwten
- een handje bloemkool roosjes
- een handje romanesco
- koriander
- een blikje kokosmelk
- rode curry pasta (wij haalden ‘m bij de bio winkel)
- granaat appel pitjes
- optioneel: ongezoete soya yoghurt
Deze Gepofte zoete aardappels met rode curry zijn een feestje om voor te schotelen en een volwaardige maaltijd!
Door de lupine bonen is de maaltijd rijk aan proteïnen.
Zo maak je het
Wij weekten een avond van te voren lokaal gekweekte lupine bonen. Lupine is een hoogwaardige eiwit bron en duurzame vlees vervanger. Wij koken meestel een aardig voorraadje en vriezen een deel in om later te gebruiken. Je kunt de lupine bonen ook gerust vervangen voor kant en klare kikkererwten uit blik om tijd te besparen.
Kook de geweekte lupine bonen ongeveer 60 tot 100 minuten.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Was de aardappels met een aardappel borsteltje en smeer ze in met olijf olie. Prik met een vork gaatjes in de aardappels. Afhankelijk van de grootte van de aardappels laat je ze tussen de 30 en 60 minuten garen.
Ondertussen ga je aan de slag met de curry!
Kook de bloemkool en romanesco kort, zodat ze nog crunchy zijn.
Snijd de ui fijn en fruit deze in olijf olie. Voeg de rode curry pasta en kokosmelk toe en laat vervolgens de lupine bonen, de bloemkool en romanesco zachtjes mee koken.
Wanneer de zoete aardappels klaar zijn snijd je er een opening in (Pas op voor je vingers!) en vul ze op met de curry. Top deze af met verse koriander en granaatappel pitjes.
Je kunt er optioneel nog een scheut ongezoete soya yoghurt overheen schenken als dressing. Lekker fris!
Start Glowing!
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 juli 2016
Een stralende huid en een slank lichaam!
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
23 februari 2016
Hongergevoel?
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
6 oktober 2014
Eetdagboek review
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
8 september 2015
Healthy Kids
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
24 juli 2019
Zijn ‘superfoods’ echt zo gezond?
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
16 september 2015
Tips voor een pijnvrije zwangerschap
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
19 juni 2019
25 Simpele dingen voor een gezonde levensstijl
23 februari 2016
Gezonde maaltijdsalade: Zweedse Healthy Plate
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
2 september 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –