Na onze oproep op Facebook voor mensen met een vegan lifestyle kregen we een mail van Loulou. Loulou heeft samen met haar zus Isabella de blog Go With The Glow en zij zullen vanaf vandaag elke twee weken een heerlijk vegan recept met ons delen!
Wie zijn wij?
Wij zijn Isabella en Loulou, zussen, vriendinnen, partners en soulmates. We hebben een actief en sociaal bestaan in Amsterdam. We sporten veel, we houden van reizen, we hebben twee honden, zingen graag en dansen wel eens tot de zon op komt. En er is nog iets wat we gemeen hebben, namelijk onze levensstijl en drive om van deze wereld een betere plek te maken, hapje voor hapje.
Go with the glow
Daarom hebben we Go With The Glow opgericht, die dient als lifestyle wijzer naar een plantaardige, bewuste, duurzame en liefdevolle levensstijl. Door middel van online content, workshops, lezingen en events is het onze missie om jou in jouw kracht te stellen om geïnformeerde en bewuste keuzes te maken.
Wij geloven dat alles wat straalt van binnen uit komt en dat plantaardig eten je zal sieren met een healthy Glow!
Ons motto is Eat the rainbow! Elke kleur heeft zo zijn eigen waardevolle voedingsstoffen en daarom kun je van ons altijd kleurrijke gerechten verwachten!
Wil je bij een van onze events aanwezig zijn?
- Vegan brunch 23 september in de Hoxton
- Workshop over de wet van de aantrekkingskracht 24 september in de Hoxton
- Vegan Italian brunch 4 november in de Hoxton
Tickets via www.tibbaa.com/gowiththeglow
Recept
Gepofte zoete aardappel met rode curry
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 2 of 4 zoete aardappels (Afhankelijk van de grootte van de aardappels)
- olijfolie
- een ui
- 50 gram lupine bonen of kikkererwten
- een handje bloemkool roosjes
- een handje romanesco
- koriander
- een blikje kokosmelk
- rode curry pasta (wij haalden ‘m bij de bio winkel)
- granaat appel pitjes
- optioneel: ongezoete soya yoghurt
Deze Gepofte zoete aardappels met rode curry zijn een feestje om voor te schotelen en een volwaardige maaltijd!
Door de lupine bonen is de maaltijd rijk aan proteïnen.
Zo maak je het
Wij weekten een avond van te voren lokaal gekweekte lupine bonen. Lupine is een hoogwaardige eiwit bron en duurzame vlees vervanger. Wij koken meestel een aardig voorraadje en vriezen een deel in om later te gebruiken. Je kunt de lupine bonen ook gerust vervangen voor kant en klare kikkererwten uit blik om tijd te besparen.
Kook de geweekte lupine bonen ongeveer 60 tot 100 minuten.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Was de aardappels met een aardappel borsteltje en smeer ze in met olijf olie. Prik met een vork gaatjes in de aardappels. Afhankelijk van de grootte van de aardappels laat je ze tussen de 30 en 60 minuten garen.
Ondertussen ga je aan de slag met de curry!
Kook de bloemkool en romanesco kort, zodat ze nog crunchy zijn.
Snijd de ui fijn en fruit deze in olijf olie. Voeg de rode curry pasta en kokosmelk toe en laat vervolgens de lupine bonen, de bloemkool en romanesco zachtjes mee koken.
Wanneer de zoete aardappels klaar zijn snijd je er een opening in (Pas op voor je vingers!) en vul ze op met de curry. Top deze af met verse koriander en granaatappel pitjes.
Je kunt er optioneel nog een scheut ongezoete soya yoghurt overheen schenken als dressing. Lekker fris!
Start Glowing!
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
3 januari 2019
Gezonde sport smoothies voor vóór en na het sporten
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
9 april 2014
Ontzuren met thee
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
18 december 2021
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
13 mei 2014
Lekkere vegan sushi
2 september 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –