Nu het wat kouder is buiten merk ik dat ik enorme trek heb in zoete dingen. Kerst komt eraan en dat betekent dat we ook weer lekker veel chocolaatjes gaan eten. Maar eigenlijk wil ik niet zo ongezond eten, en daarom hebben we laatst op de redactie deze heerlijke gezonde chocoladereep gemaakt. Lees je mee?
Deze gezonde chocoladereep is makkelijk om te maken, lekker, gezond en vegan. Wat wil je nog meer? Heb jij ook zin in een lekkere chocoladereep maar wil je niet de bewerkte chocola uit de winkel eten en het toch nog een beetje gezond houden? Probeer dan eens dit recept, ik weet zeker dat je deze voortaan elke week maakt ;).
Ingredienten chocoladereep
- 100 gram cacao boter
- 4 eetlepels rauwe cacao
- 1 theelepel vanille poeder
- 4 eetlepels sesam pasta
- 4 eetlepels kokosolie
- 75 gram kokos chips
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
- snuf zeezout
Bereiding chocoladereep
Het maken van deze chocoladerepen is echt easy peasy! Alleen daarom zou ik ze elke dag kunnen maken en eten haha!
Smelt in een pannetje de cacao boter tot deze vloeibaar is. Doe hierna alle ingrediënten behalve de kokoschips in je blender en mix tot je een brokkelig, beetje nat ‘deeg’ overhoudt. Roer hier de kokoschips doorheen en schep dit vervolgens in een, met folie bekleed, klein bakblik (10 cm bij 20 cm). Zet deze vervolgens een uurtje in je koelkast totdat de chocoladereep goed hard is. Haal de reep na een uurtje uit de koelkast en snij er grote stukken van. Versier met wat rauwe cacao poeder en eet direct op. Door de cacaoboter smelt de reep namelijk vrij snel!
Laat je ons weten wat je ervan vond?
Laat je ons weten wat je van de chocoladereep vond en of ‘ie gelukt is? Ookal kan het bijna niet mis gaan, zijn we toch heel benieuwd!
Tekst Sanne van Living the Green Life
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
9 februari 2016
Wat zegt jouw tong over je gezondheid?
11 juni 2016
8 x tekenen van een gezonde relatie
10 juni 2015
SLA: het kookboek
9 september 2014
Gratis boek ’70 groene smoothies’
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
14 augustus 2019
Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
14 december 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –