Tips tegen puistjes

alternative-906138_1920

Bij het opstaan heb je weer zo’n vervelend pukkeltje. Puistjes en acne komen meestal voor op de T-zone (voorhoofd, neus en kin), maar acne kan ook veel op je wangen voorkomen, op je borst, in je nek en heel vervelend: net onder je haargrens. Wij vertellen je welke voedingsmiddelen je beter niet kunt nemen om acne te voorkomen of te verminderen.

Melk

Melk is een grote boosdoener. Melkallergieën openbaren zich ook door middel van huidproblemen, vaak heeft het ermee te maken dat je lichaam de koemelk eiwitten of het melksuiker niet goed kan verteren. Je wordt dus niet ziek, maar krijgt wel veel last van huidproblemen. Acne dus. Als je veel last hebt van acne of puistjes kun je beter alle melkproducten laten staan. Yoghurt of karnemelk is dan wel weer beter. Hierbij zijn de melkeiwitten al voor verteerd door de goede melkzuurbacteriën. Probeer ook eens geitenyoghurt of Bulgaarse yoghurt.

Suikers

Suikers zijn de grote boosdoeners, ze zorgen voor huidveroudering, rimpels en een vlekkerige rode huid. En dus ook meer puistjes. Laat die chocomelk, snoepjes, koekjes, vruchtensappen en koolzuurdrankjes dus staan.

Witmeelproducten

Ook witmeelproducten behoren tot de suikers. Stop dus met witbrood, witte pasta, witte rijst, enzovoort.

Cafeïne

Cafeïne is een dooddoener voor de huid. Het droogt uit, zodat de puistjes en de acne vrij spel krijgen. Cafeïne kan vocht aan de huid onttrekken, dat je juist zo hard nodig hebt voor een mooi velletje. Drink je toch regelmatig een kopje koffie? Drink daarna dan wat extra water zodat je eventuele tekort toch weer aangevuld wordt.

Alcohol

Net als cafeïne is alcohol ook erg slecht. Het droogt de huid namelijk ook uit. Krijg jij de week nadat je op stap bent geweest ineens overal pukkeltjes? Dan kan dit best komen door je alcoholgebruik. Neem naast een glas alcohol ook altijd een glas water.

Vet eten

Chips, patat, frikandellen speciaal.. Hoe lekker het allemaal ook is. Het is en blijft slecht voor je huid.

Hydrateren

Tip: Heb je ook vaak last van pijnlijke puistjes net onder je haargrens? Neem eens een ander soort shampoo en was je haar maar twee keer per week, spoel je haar uit met lauw water (hierdoor gaan je haarschubben dicht staan waardoor je haar en hoofdhuid ook minder vet worden) Je zult zien dat het helpt. Bij pukkeltjes op je benen, je borst of je armen geeft je huid vaak aan dat het te droog is. Smeer dus regelmatig in met een goed hydraterende lotion.

Puistjes uitknijpen

Wil je een pijnlijk pukkeltje toch laten uitknijpen? Laat het dan doen door een ervaren schoonheidsspecialiste. Zij zijn ervoor opgeleid om goed naar je huidtype te kijken en je te adviseren. Knijp zelf je puistjes nooit met blote handen uit. Op je handen zitten veel bacteriën, die er juist voor kunnen zorgen dat je puistjes alleen maar meer worden. Neem dus een schone zakdoek of servet en wat alcohol (Dettol) wanneer je een pukkeltje wilt uitknijpen.

Wat wel goed is voor je huid

  • Gember
  • Komkommer
  • Verse groene groenten
  • Drink veel water
  • Goede vetten zoals een avocado (bevat veel vitamine E en A)
  • Vitamine C, E en L-Glutamine

 

Tekst: Renée Beers voor VivOnline

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.