Vrijwel iedereen is ondertussen bekend met amandelpasta maar helaas geldt dit nog niet voor tahin. Je eet er waarschijnlijk wel al van zonder dat je er erg in hebt. Het zit namelijk in hummus, sterker nog: naast de kikkererwten is tahin het hoofdbestanddeel. Dus wat is het precies en hoe gebruik je het?
Tahin
Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaad. Je kunt het vergelijken met amandelpasta maar het zijn in dit geval vermalen sesamzaadjes. En daarnaast is het dunner vergeleken met andere noten spreads. Deze spread is heerlijk over cake, bananenbrood, in smoothies en over gerechten. Naast dat het in hummus zit kun je er dus nog vele kanten mee op.
Hoe smaakt het?
Tahin smaakt hartig, licht nootachtig en daarnaast heerlijk romig en vol. Je kunt het makkelijk uit potten lepelen en de echte liefhebber kan het zelfs uitlepelen alsof het appelmoes is. Want zo lekker kan tahin zijn!
Dus hoe gebruik je het?
Gebruik het zoals jij het wil! Er zijn mensen die het door hun havermout doen en over diverse maaltijden strooien. Tahin is daarnaast ook een ideale basis voor andere sauzen. Je kunt dit bijvoorbeeld mengen met olijfolie of azijn en dit over diverse gerechten schenken. Maar het smaakt ook super op zoete lekkernijen als brownies of bananenbroden.
Waar koop ik het?
Je kunt het tegenwoordig vrijwel overal kopen. De grootste supermarkten hebben het, de Turkse groenteboer en ook de biologische winkel. Vraag de winkelier naar sesampasta en hij of zij zal je deze wijzen.
& last but not least
Tahin is rijk aan gezonde vetten, de gezonde oliën drijven vaak op de oppervlakte van de pot. Schrik dus niet als je de laag olie ziet, het is een kwestie van roeren en daarmee krijg je de substantie die je wil. Tast lekker toe!
LEES OOK: 6 redenen waarom afvallen niet lukt als je op het ketogeen dieet bent (en hoe je dit oplost).
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 december 2018
4 x gezonde werkgewoonten die je dagelijks kunt toepassen
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
20 augustus 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
14 april 2020
Bional Stress Balans helpt in tijden van stress
9 april 2014
Ontzuren met thee
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
29 december 2021
Celery Juice drinken, alles wat je moet weten om te starten
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
1 oktober 2021
10 dingen die iedere vrouw meer zou moeten eten
17 februari 2018
Na de geboorte: tips voor een gezond en gelukkig herstel
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
11 juni 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –