Heerlijk! Het zonnetje maakt iedereen blij! Met dit warme weer is niks lekkerder dan een frisse salade. Hier een leuk recept met linzen, 100 % vegan.

Linzen zijn zeer voedzaam en snel te bereiden (in tegenstelling tot veel andere gedroogde peulvruchten). Dankzij het hoge gehalte aan vezels zorgen linzen ervoor dat het bloedsuikergehalte stabiel blijft na de maaltijd. Dat zorgt ervoor dat we ons lang verzadigd voelen. Tegelijkertijd bevatten ze twee verschillende soorten vitaminen B en veel proteïne. Een bron van energie!

Voor 2 personen

Dressing
2 el olijfolie
sap van 1 citroen
1 tl paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
2 tl mosterd
2 tl honing
zout/peper

Meng alle ingrediënten en zet weg.

Salade
ongeveer 200 gram linzen
6 zongedroogde tomaten, in reepjes
2 middelgrote uien, fijngesneden
6 middelgrote wortels, geraspt
1 el olijfolie
2 flinke handen spinazie

1. Kook de linzen gaar in ongeveer 25 minuten. Giet ze af en laat afkoelen.
2. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de uien 3 minuten. Doe nu de spinazie en zongedroogde tomaatjes erbij en bak nog 3 minuten.
3. Meng de linzen, wortel en het spinaziemengsel door elkaar en giet de dressing eroverheen. Laat 5 minuten intrekken.

Eetsmakelijk!

Recept: vegadutchie 

 

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten