Summer salade met linzen

Schermafbeelding 2014-05-18 om 15.55.33
Leestijd: 1 minuut

Heerlijk! Het zonnetje maakt iedereen blij! Met dit warme weer is niks lekkerder dan een frisse salade. Hier een leuk recept met linzen, 100 % vegan.

Linzen zijn zeer voedzaam en snel te bereiden (in tegenstelling tot veel andere gedroogde peulvruchten). Dankzij het hoge gehalte aan vezels zorgen linzen ervoor dat het bloedsuikergehalte stabiel blijft na de maaltijd. Dat zorgt ervoor dat we ons lang verzadigd voelen. Tegelijkertijd bevatten ze twee verschillende soorten vitaminen B en veel proteïne. Een bron van energie!

Voor 2 personen

Dressing
2 el olijfolie
sap van 1 citroen
1 tl paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
2 tl mosterd
2 tl honing
zout/peper

Meng alle ingrediënten en zet weg.

Salade
ongeveer 200 gram linzen
6 zongedroogde tomaten, in reepjes
2 middelgrote uien, fijngesneden
6 middelgrote wortels, geraspt
1 el olijfolie
2 flinke handen spinazie

1. Kook de linzen gaar in ongeveer 25 minuten. Giet ze af en laat afkoelen.
2. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de uien 3 minuten. Doe nu de spinazie en zongedroogde tomaatjes erbij en bak nog 3 minuten.
3. Meng de linzen, wortel en het spinaziemengsel door elkaar en giet de dressing eroverheen. Laat 5 minuten intrekken.

Eetsmakelijk!

Recept: vegadutchie 

 

 

Vivian Reijs

Vivian Reijs is orthomoleculair voedingsexpert, hormoontherapeut en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut in opleiding. En founder van dit online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij en een team van experts dagelijks tips geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, beauty en een gezonde mindset. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezonder leven en een goede hormoonbalans. Zodat jij de beste versie wordt van jezelf, gezonder, blijer, slanker en fitter.