Vind jij het ook zo leuk om in het weekend lekkere dingen te maken? Het fijnst is dan als deze lekkere dingen ook nog is gezond zijn. En toevallig hebben wij een heerlijke chocolade taart die aan al deze wensen voldoet!
Ingrediënten voor de chocolade taart
- 200 gram ongezouten walnoten
- 12 medjool dadels zonder pit
- snufje vanillepoeder (zonder suiker)
- 2 blikjes volle kokosmelk (let op: het moet per sé uit blik zijn het mag geen light versie zijn. We gebruiken hiervan het bovenste (het dikke gedeelte) de kokosroom. Het is dus belangrijk om de blikjes niet te schudden voor gebruik
- 120 gram kokosolie
- 200 gram pure chocolade
- 2 theelepels vanillepoeder (ongezoet)
- snufje kaneel of kardemom (optioneel)
- blauwe bessen ter garnering
MAAK OOK: Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
Bereidingswijze
- Snijd de dadels in stukjes en week ze 10 minuten in warm water. Door de dadels te weken kunnen ze makkelijker worden fijngemalen.
- Giet de dadels af en gooi het water weg. Doe de stukjes dadel, de walnoten en het vanillepoeder in de keukenmachine en meng het geheel totdat je een samenhangende massa hebt. Doe het noten-dadelmengsel in de quichevorm en spreid dit goed uit over de bodem.
- Open de blikjes kokosmelk en schep het bovenste gedeelte, de dikke room, eraf. Doe de room in de steelpan, samen met de chocolade, de kokosolie en het vanillepoeder. Optioneel kun je nog een snufje kaneel of kardemom toevoegen. Laat het mengsel smelten en blijf ondertussen goed roeren.
- Giet – zodra alles is gesmolten – het kokos-chocolademengsel over de bodem. Verdeel de blauwe bessen over de taart.
- Zet de taart minimaal 8 uur in de koelkast om op te stijven. Snijd de taart in punten en serveer direct.
Bron: La Cuisine
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
10 juli 2017
Koude(therapie) voor een gezond & fit lijf
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
19 maart 2019
Viv’s 8 kleine stappen om gezonder te leven
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
13 augustus 2015
Homemade Hummus
22 mei 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –