Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen

beverage-3157395_1920
Leestijd: 2 minuten

Veel mensen herkennen het wel, je rent, holt en vliegt door de dag, van je werk, naar de kids, de sportschool in en uit en dan ook nog tijd maken voor je sociale leven en je partner. Je huwelijk gaat misschien niet over rozen, of je hebt geld of werk issues. Gevolg; Stress.

Stress

Stress is echt een sluipmoordenaar. En ik kan er over meepraten. Na een gebroken huwelijk, alleenstaand moederschap, mijn habbit om geen NEE te kunnen zeggen (workwise), een perfecte moeder te willen zijn, een leuke, geïnteresseerde vriendin te zijn, gezond te leven , liep ook mijn emmer over. Mijn ballen hield ik ook niet meer in de lucht. En stress in balans houden blijft nog altijd lastig. En als je naast alle overige stress ook opeens je broeken niet meer dicht kunt of je buik begint te blubberen, weet je het zeker dat je iets met deze stress moet doen. Maar waarom krijgen we nou dat buikje en die dikke benen?

Cortisol

Cortisol (stresshormoon) kan je cellen het signaal geven zoveel mogelijk vet op te slaan en het lichaam belemmeren om vet te verbranden als energie. Dit doet zich voor als de cortisolspiegel hoog blijft als gevolg van mentale stress op de lange termijn. Dit zorgt voor; afbraak van spiermassa, bloedsuikerspiegel gaat omhoog, eetlust neemt toe, je wilt gaan troost eten, met name zoete of vette happen. Resultaat je wordt dikker!

Wat doen we daaraan?

  • Slaap! De nummer 1 stress heler. Probeer echt voor 00.00u naar bed te gaan. Liefst om 22 uur en slaap minimaal 8 uur
  • Ga bewegen Vooral Yoga, fietsen en wandelen zijn heel goed om je cortisol in toom te houden. En de buitenlucht helpt zeker mee.
  • Pure chocola Er zit veel magnesium in pure (minimaal 72%) en vooral rauwe chocola waardoor je ontspant
  • Goede vetten Belangrijk voor de hormoonaanmaak. Dus roomboter, vette vis, olijfolie, kokosvet
  • Minder alcohol en skip koffie en energie drankjes !! Neem groene thee
  • Praat met een goede coach of fijne vriendin of schrijf van je af. Geloof me, dat lucht op
  • Dans! Een avondje lekker dansen met vriendinnen of thuis met je kids even lekker op bijvoorbeeld Rihanna uit je dak gaan, vermindert stress
  • Skip tarwe, suiker en koemelkproducten waardoor het lichaam meer energie krijgt omdat de spijsvertering dan minder energie kost

 

Tekst: Vivian Reijs

 

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is orthomoleculair voedingsexpert, hormoontherapeut en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut in opleiding. En founder van dit online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij en een team van experts dagelijks tips geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, beauty en een gezonde mindset. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezonder leven en een goede hormoonbalans. Zodat jij de beste versie wordt van jezelf, gezonder, blijer, slanker en fitter.