Op je kop voor een stralende huid!

slank door sekshormonen
Leestijd: 1 minuut

Yoga is niet alleen goed voor lichaam en geest, maar ook voor de huid. Yoga zorgt namelijk voor een betere doorbloeding, wat uiteindelijk een positief effect op de huid heeft.

We staan bijna de gehele dag rechtop en dit heeft gevolgen. Door zwaartekracht moet het lichaam heel hard werken om zuurstofrijk bloed naar het lichaam boven het hart te transporteren. Door met behulp van yoga oefeningen letterlijk op je kop te gaan staan, gaat er gemakkelijker zuurstofrijk bloed naar het hoofd en de huid in het gezicht.

Gezond lymfesysteem
Zo heeft een handstand een positief effect op het lymfesysteem. Dit zorgt voor het afvoeren van afvalstoffen, vocht balans en het immuunsysteem. Een gezond lymfesysteem is cruciaal voor een vitale huid.

Door het intensieve ademhalen en het transpireren tijdens een yoga oefening worden afvalstoffen afgevoerd via de ademhaling en het zweet. Hierdoor wordt de huid egaler omdat er minder afvalstoffen via de huid naar buiten hoeven te treden.

Water en zweet
Het is van belang voldoende water te drinken voor en na de sessie zodat afvalstoffen ook via de urine worden afgevoerd. Bij intensief zweten tijdens yoga is het beter het zweet te laten voor wat het is en het niet weg te vegen. Het weg vegen van zweet kan voor oneffenheden zorgen, zweet is er niet voor niets!

Tags: , ,

Vivian Reijs

Vivian Reijs is orthomoleculair voedingsexpert, hormoontherapeut en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut in opleiding. En founder van dit online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij en een team van experts dagelijks tips geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, beauty en een gezonde mindset. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezonder leven en een goede hormoonbalans. Zodat jij de beste versie wordt van jezelf, gezonder, blijer, slanker en fitter.