Op je kop voor een stralende huid!

slank door sekshormonen
Leestijd: 1 minuut

Yoga is niet alleen goed voor lichaam en geest, maar ook voor de huid. Yoga zorgt namelijk voor een betere doorbloeding, wat uiteindelijk een positief effect op de huid heeft.

We staan bijna de gehele dag rechtop en dit heeft gevolgen. Door zwaartekracht moet het lichaam heel hard werken om zuurstofrijk bloed naar het lichaam boven het hart te transporteren. Door met behulp van yoga oefeningen letterlijk op je kop te gaan staan, gaat er gemakkelijker zuurstofrijk bloed naar het hoofd en de huid in het gezicht.

Gezond lymfesysteem
Zo heeft een handstand een positief effect op het lymfesysteem. Dit zorgt voor het afvoeren van afvalstoffen, vocht balans en het immuunsysteem. Een gezond lymfesysteem is cruciaal voor een vitale huid.

Door het intensieve ademhalen en het transpireren tijdens een yoga oefening worden afvalstoffen afgevoerd via de ademhaling en het zweet. Hierdoor wordt de huid egaler omdat er minder afvalstoffen via de huid naar buiten hoeven te treden.

Water en zweet
Het is van belang voldoende water te drinken voor en na de sessie zodat afvalstoffen ook via de urine worden afgevoerd. Bij intensief zweten tijdens yoga is het beter het zweet te laten voor wat het is en het niet weg te vegen. Het weg vegen van zweet kan voor oneffenheden zorgen, zweet is er niet voor niets!

Tags: , ,

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.