Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’

Gezonder met Viv

Deze wentelteefjes vinden kinderen heerlijk en ze zijn zeer geschikt voor de woensdagmiddag lunch of het zondagontbijt. Het recept komt uit mijn boek ‘Gezonder met Viv‘. Hier staan enorm veel lekkere en gezonde recepten in die fantastisch zijn voor het hele gezin.

Bereidingstijd: 25 min
Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 250 ml amandelmelk
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl vanille-extract
  • 8 speltboterhammen (glutenvrije boterhammen kunnen ook)
  • 4 el boter

Bereiden:

  1. Klop de eieren in een kom met een garde los. Voeg de melk, kaneel en het vanille-extract toe, klop goed door elkaar.
  2. Wentel de sneetjes brood door het beslag.
  3. Verhit 1 el boter in een koekenpan, leg 2 wentelteefjes erin. Draai na 4 minuten met een spatel om en bak de andere kant goudbruin. Schep de wentelteefjes op een bord. Doe hetzelfde met resterende wentelteefjes. Ook lekker met de chiajam uit mijn boek.

TIP: Bestel via deze link mijn eerste boek ‘Gezonder met Viv’, of bestel via deze link mijn tweede boek ‘Herstel je hormonen in 10 stappen’. Ook dit boek staat vol met heerlijke recepten en daarnaast is het rijk aan veel informatie over onze hormonen!

Tekst: Inga Stoit

Tags: , ,

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.