Sommige vrouwen worden hierdoor klunzig als ze ongesteld moeten worden

ongesteld

Vrijwel iedere vrouw ervaart iets van klachten voordat zij ongesteld moet worden. Zo kan de een bijvoorbeeld last krijgen van gevoelige borsten, terwijl de ander de hele voorraadkast wil leeg eten. Maar zo zijn er ook vrouwen die voordat zij ongesteld moeten worden nogal klunzig worden. Hoe kan dit?

Voorbeeld

Professionele wielrenners kunnen hier ook last van hebben. Dit uit zich dan als volgt: het evenwicht is minder en het inschattingsvermogen is minder goed, dit desondanks jaren ervaring. Als zelfs iemand met zoveel ervaring hier onder lijdt moet er meer aan de hand zijn. 

Lola Ross voedingsdeskundige en mede-oprichter van Moody Month (app die hormonale veranderingen tijdens de cyclus bijhoudt) zegt het volgende: ‘’Studies hebben aangetoond dat natuurlijke hormoon verschuivingen tijdens de cyclus, veranderingen veroorzaken in gebieden van de hersenen, die worden geassocieerd met geheugen, leren en emoties. En dit kan het gedrag en de stemming bij sommige vrouwen beïnvloeden.’’

LEES OOK: 3 feiten over de werking van ons metabolisme (en de relatie met afvallen).

‘’Hoge niveaus van oestrogeen (in balans met hoog progesteron) tijdens de folliculaire fase (de fase die voor de ovulatie komt) wordt geassocieerd met verhoogde mentale helderheid, cognitieve functie en coördinatie. Het is dus mogelijk dat de daling van oestrogeen en progesteron in de dagen voorafgaand de menstruatie de coördinatie, het gedrag en onhandigheid (klunzig) van sommige vrouwen kan beïnvloeden.’’ 

Uiteraard worden we niet abnormaal klunzig, maar je kunt hier wel degelijk last van hebben. Als dit bij jou het geval is kun je misschien het beste bepaalde activiteiten niet in deze periode plannen.

Wil je meer lezen over het in balans brengen van je hormonen? Bestel dan mijn boek ‘Herstel je hormonen in 10 stappen’ en start met mijn 10-stappenplan. 

Tekst: Inga Stoit

Tags: , ,

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.