Wil je je lever op een natuurlijke manier reinigen? Wij hebben tips voor je!

lever
Leestijd: 1 minuut

Ook je lever mag weleens wat extra aandacht. Tenslotte is het een van de belangrijkste organen in je lichaam, hij speelt immers een belangrijke rol in onze stofwisseling en het ontgiften van ons lichaam.

Wij hebben tips voor je om je lever op een natuurlijke manier te reinigen!

Drink elke ochtend een glas warm water met limoen en/of citroen erin

Goed voor de stofwisseling en het ontgiften. Nog een extra leuke bijkomstigheid: het helpt bij het verbranden van vet en het is een goede bron van vitamine C.

Eet regelmatig knoflook

Oké, je gaat ervan uit je mond stinken, maar knoflook is ontzettend goed voor het reinigen van je lever en daarmee lichaam. Er zit veel selenium in, wat je lever beschermt.

Drink elke dag groene thee

Groene thee werkt ontgiftend en is ontzettend goed voor je lichaam. Neem wel de biologische variant zonder al te veel theïne erin. Drink zeker twee koppen per dag.

Eet regelmatig avocado’s

Avocado’s zitten boordevol goede vetten en beschermen je lever tegen beschadiging. Wanneer je het combineert met fruit (bijvoorbeeld in een smoothie) is de werking van een avocado optimaal. Maar ook als snack op bijvoorbeeld een rijstwafel is het erg lekker.

Dit is de reden waarom je eigenlijk je avocado moet wassen

Eet veel koriander

Koriander, wie kent het niet. Een kruid wat veel gebruikt wordt in het eten. Maar wist je ook dat koriander erg belangrijk is om te helpen om zware metalen uit je lichaam te verwijderen (denk aan kwik)? Een belangrijk kruid bij ontgifting dus.

 

Tekst: Renée Beers

 

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is orthomoleculair voedingsexpert, hormoontherapeut en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut in opleiding. En founder van dit online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij en een team van experts dagelijks tips geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, beauty en een gezonde mindset. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezonder leven en een goede hormoonbalans. Zodat jij de beste versie wordt van jezelf, gezonder, blijer, slanker en fitter.