Recept: onweerstaanbare (en gezonde) zelfgemaakte vegan chocolade

renmeisje vegan chocolade
Leestijd: 1 minuut

Giulia Califano van de vegan blog renmeisje.com zal elke maand een heerlijk vegan recept met ons delen. Vandaag trapt ze af met onweerstaanbare zelfgemaakte chocolade!

Zelfgemaakte gezonde vegan chocolade van slechts 4 ingrediënten

Toegegeven, voor sommige vrouwen is dit recept misschien wel heel gevaarlijk.. Sinds wij dit recept ontdekten ligt er namelijk altijd wel een doosje zelfgemaakte chocolade in de vriezer. Ideaal, want hoe leuk is het om je visite je zelfgemaakte gezonde chocolade voor te kunnen schotelen?

Beter zelfs: je kunt eeuwig met dit recept blijven experimenteren, dus jij hebt voortaan elke week andere chocolade in huis, de ene keer nog lekkerder dan de andere! Pas maar op, want met slechts 4 ingrediënten als basis en zo’n 5 minuten bereidingstijd is de verleiding groot om elke dag een andere variant te maken.

Ingrediëntenrenmeisje vegan chocolade

  • Een halve cup cacaopoeder
  • Een halve cup kokosolie
  • ¼ cup ahornsiroop
  • Snufje vanillepoeder
  • Vulling naar wens: noten, rozijnen, ge(vries)droogd fruit, kokos, zaden, pitten, etc.

Bereidingswijze

  • Meng in een kom cacaopoeder, kokosolie, ahornsiroop en vanillepoeder door elkaar tot je een egale gladde chocoladeachtige massa hebt.
  • Meng hier vervolgens alles doorheen wat je maar lekker vindt! Zo kun je naar hartenlust variëren en telkens weer iets nieuws creëren. Denk aan de combinatie van pecannoten en rozijnen, alleen maar gevriesdroogd fruit voor een frisse zoete chocolade of een combinatie van noten, rozijnen, zaden, pitten én gevriesdroogd fruit voor echte Rocky Road Chocolate.
  • Giet het mengsel in een met bakpapier beklede brownievorm en zet minimaal 2 uur in de vriezer om op te stijven.
  • Snijd daarna in stukken van gewenste grootte en bewaar weer in de diepvries.

Zie jij nog reden om naar de supermarkt te gaan, behalve om deze ingrediënten te halen? Zelfgemaakt is zo veel lekkerder én gezonder! Welke chocoladevariant ga jij als eerste maken? Wij zijn benieuwd!

Tekst: Giulia Califano voor Vivonline

Lust jij wel meer van dit soort heerlijke recepten? Neem dan gerust eens een kijkje op www.renmeisje.com (Instagram @renmeisje), waar blogster Giulia naast talloze heerlijke veganistische recepten ook hardloopverhalen deelt en tips geeft over een bewust, gezond en gelukkig leven. 

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.