Gezonder met Viv: Pasta met groene groentesaus, kalkoenfilet en avocado

Leestijd: 2 minuten

Vandaag deel ik een heerlijk en makkelijk receptje uit mijn boek, namelijk pasta met groene groentesaus, kalkoenfilet en avocado. 

Gezonder met Viv

Naast 80 recepten staat mijn boek ‘Gezonder met Viv’ ook vol met leerzame informatie over gezondheid. Aan de hand van mijn 10 gouden regels vertel ik jullie hoe je een gezond leven kunt hebben en hoe je op je ideale gewicht komt en dit ook vasthoudt. Hierbij hou ik rekening met moeders, kinderen en vaders. Voor de moeders slanke recepten, voor de kinderen vooral veel voedingsstoffen om goed te groeien en voor de vaders een lekker stukje vlees (waar toch veel mannen niet zonder kunnen).

Maar nu eerst een van de favoriete pastarecepten van de kinderen: Pasta met groene groentesaus, kalkoenfilet en avocado.

Pasta met groene groentesaus, kalkoenfilet en avocado

Bereiding: 30 minuten voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 350 g speltpasta of glutenvrije pasta
  • naar keuze
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el boter
  • 2 courgettes
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 400 g kalkoenfilet
  • 200 g gekookte doperwten
  • 1 avocado
  • 10 g vers basilicum, fijngehakt
  • 30 g zongedroogde tomaten, in reepjes

Bereiding:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar.
  2. Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een braadpan, fruit de ui en knoflook 5 minuten aan zonder te kleuren. Snijd de courgettes in stukken en voeg toe. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Leg een deksel op de pan en stoof de courgette zachtjes gaar. Voeg een lepel pastawater toe als de courgette te droog is. Voeg na 8 minuten de doperwten toe.
  3. Verhit de boter in een koekenpan, bak de kalkoenfilets op middelhoog hoog vuur in 10 minuten goudbruin en gaar. Keer de kalkoenfilets regelmatig tijdens het bakken.
  4. Schep de helft van de groenten bij de pasta. Pureer met een staafmixer de resterende groente tot een gladde saus. Roer de saus door de pasta.
  5. Verdeel de pasta over 4 diepe borden. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in dunne plakken. Leg de kalkoenfilet op de pasta en garneer met de plakjes avocado, fijngesneden basilicum en reepjes zongedroogde tomaat.

TIP: Maak het slanker door de kalkoen achterwege te laten en er een grote groene salade bij te eten.

Wil jij ook Gezonder, Blijer en Slanker leven?

Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link of via de button hieronder.

Geef een reactie