Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
2 juli 2016
3 x ei love you
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
7 januari 2022
Bieten ontbijtsmoothie
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
4 juni 2018
Een mango sorbet maak je natuurlijk zelf!
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
8 september 2014
8 redenen om meer te bewegen!
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
29 augustus 2021
PCOS: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
5 mei 2016
Waarom maakt buitenlucht gelukkig?
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
4 december 2014
Foodtrends 2015
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
13 augustus 2019
Dit gebeurt er met je lichaam als je cola drinkt
25 oktober 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –