Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #2 Granola
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
22 oktober 2018
Tips voor een gezonde broodtrommel
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
11 december 2018
We like de 100% natuurlijk thee van Tastea
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
12 juni 2014
Frisse juice
1 augustus 2017
Zelf de lekkerste matcha latte maken
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
21 augustus 2017
Avocado risotto
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
18 juli 2022
Gezonde zomerse watermeloen mocktail
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
4 augustus 2019
Stress: een grote boosdoener voor je gezondheid
30 juni 2018
Grappige weetjes over gewicht verliezen
9 september 2014
Gratis boek ’70 groene smoothies’
8 september 2014
8 redenen om meer te bewegen!
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
16 november 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –