Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
12 december 2014
15 foods voor 2015
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
30 november 2016
Krystl: “Geef je lichaam een boost met een koude douche!”
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
17 december 2015
Strakke benen en billen?
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
31 juli 2014
A kiwi a day…
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
16 januari 2016
Pita’s voor het hele gezin uit ‘Easy Peasy Family’!
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
1 augustus 2017
Zelf de lekkerste matcha latte maken
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
1 februari 2016
Tip: Juiste maat houden
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
21 december 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –