Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 maart 2016
Beter in je darmen, beter in je vel?
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
28 oktober 2014
Eetdagboek review
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
14 maart 2018
Je hongercyclus onder controle krijgen
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
23 mei 2019
Zwanger worden gaat sneller met deze tips!
8 november 2018
Wat doet slaap precies voor je kind?
11 juni 2016
8 x tekenen van een gezonde relatie
7 december 2020
3 x gezonde feestdrankjes zonder kerstkilo’s
7 augustus 2019
Ontgiften? Voeg deze voedingsmiddelen toe!
17 maart 2017
Mijn favoriete afspeellijst tijdens een work-out
12 juni 2014
Frisse juice
9 februari 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –