Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
2 december 2016
Het perfecte recept voor een healthy Chai Latte
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
23 maart 2015
Dopper winnen
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
13 oktober 2018
Sushi omelet
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
10 november 2015
Viv Health Event
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
3 december 2018
Mooie tanden zonder fluoride!
8 september 2018
Kruiden geven je gezondheid een boost!
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
8 juli 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –