Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
30 april 2014
ONE event!
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
2 september 2018
Dagelijkse lichaamsbeweging is gezond!
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
5 november 2015
Recept voor Viv’s smakelijke herfst smoothie
19 juni 2019
25 Simpele dingen voor een gezonde levensstijl
5 juni 2016
Sinner Sundae bananen (n)Ice cream
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
26 september 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –