Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
8 september 2015
Healthy Kids
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
4 november 2018
Zo hou je de liefde levendig!
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
4 augustus 2019
Stress: een grote boosdoener voor je gezondheid
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
18 april 2017
Dit staat er in mijn koelkast
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
8 september 2018
Kruiden geven je gezondheid een boost!
18 januari 2020
Wait what, kan Maca je seksdrive vergroten?
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
23 mei 2016
Wat staat er altijd in mijn koelkast?
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
30 januari 2019
Heb je last van slapeloosheid? Wij hebben 7 tips!
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
12 januari 2020
Liposomale Vitamine C helpt je bij griep (ook preventief)
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
29 juli 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –