Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
16 juli 2016
DEADLIFT: MAKKELIJK SPORTEN MET VIV
26 januari 2016
Lekker rechargen met deze super smoothie!
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
30 april 2014
ONE event!
13 januari 2021
Hoe een gezonde bloedsuikerspiegel je helpt met afvallen
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
4 juni 2018
Een mango sorbet maak je natuurlijk zelf!
5 juni 2016
Sinner Sundae bananen (n)Ice cream
10 september 2016
DE SELFMADE SPORTCOACH: HOE KRIJG IK MEZELF DE GYM IN?
13 mei 2014
Lekkere vegan sushi
4 december 2014
Foodtrends 2015
5 april 2016
Gezond starten met deze Acai Courgettesmoothie
2 februari 2016
Benefietavond voor meisjes in Vietnam
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
20 augustus 2015
Geluk ervaren? Hack your brain
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
4 oktober 2018
Het beste natuurlijke middel tegen constipatie!
30 juni 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –