Makkelijk, gezond en snel, dat zijn deze ei muffins! Ideaal om mee te nemen naar je werk én ontzettend lekker!
Ingrediënten
- 1 ei per muffin (heb je een muffinblik van 12, gebruik dan 12 eieren)
- Handje spinazie
- 4 kerstomaatjes
- Lente uitje
- Paprika, champignons
- Keuze uit; Kipfilet, zalm of tonijn
- Peper & zout (eventueel kruiden naar keuze)
- Optioneel: Geraspte kaas
Je kunt dus eindeloos variëren met de ingrediënten. Neem wat jij lekker vindt! (Je hoeft bovenstaande ingrediënten niet allemaal te gebruiken natuurlijk)
Nodig
- Muffinblik
- Muffinvormpjes
Stap voor stap
- Verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Doe de muffinvormpjes in het muffinblik.
- Nu ga je de tomaatjes, ui, paprika, champignons en kip/vis in hele kleine stukjes snijden! Verdeel dit samen met een paar spinazieblaadjes over de muffinvormpjes. Doe er niet teveel in want dan past het ei er niet meer bij. Het is een beetje uitproberen hoeveel je nodig hebt! Klop de eieren luchtig en voeg eventueel kruiden, peper en zout toe naar smaak. Schenk het eimengsel in de muffinvormpjes netjes tot het randje. Dan kun je er eventueel nog wat geraspte kaas overheen strooien.
- Zet de muffins 30 minuten in de oven. Hou ze gewoon even in de gaten! Ze zullen er mooi bol uitkomen. Laat ze even afkoelen en eetsmakelijk!
- Ps; je kunt ze 2 dagen bewaren in de koelkast
CHECK OOK: Het (kook)boek van Vivian Reijs voor nog meer leuke, lekkere en hormoonproof recepten >> Klik hier
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 april 2016
Kom jij aan 10.000 stappen per dag?
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
26 november 2018
Wat gebeurt er als je geen zuivel eet?
20 augustus 2015
Geluk ervaren? Hack your brain
25 juli 2015
Voeding met Viv
1 oktober 2021
10 dingen die iedere vrouw meer zou moeten eten
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
16 januari 2016
Pita’s voor het hele gezin uit ‘Easy Peasy Family’!
16 september 2015
Tips voor een pijnvrije zwangerschap
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
30 november 2016
Krystl: “Geef je lichaam een boost met een koude douche!”
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
22 september 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –