Makkelijk, gezond en snel, dat zijn deze ei muffins! Ideaal om mee te nemen naar je werk én ontzettend lekker!
Ingrediënten
- 1 ei per muffin (heb je een muffinblik van 12, gebruik dan 12 eieren)
- Handje spinazie
- 4 kerstomaatjes
- Lente uitje
- Paprika, champignons
- Keuze uit; Kipfilet, zalm of tonijn
- Peper & zout (eventueel kruiden naar keuze)
- Optioneel: Geraspte kaas
Je kunt dus eindeloos variëren met de ingrediënten. Neem wat jij lekker vindt! (Je hoeft bovenstaande ingrediënten niet allemaal te gebruiken natuurlijk)
Nodig
- Muffinblik
- Muffinvormpjes
Stap voor stap
- Verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Doe de muffinvormpjes in het muffinblik.
- Nu ga je de tomaatjes, ui, paprika, champignons en kip/vis in hele kleine stukjes snijden! Verdeel dit samen met een paar spinazieblaadjes over de muffinvormpjes. Doe er niet teveel in want dan past het ei er niet meer bij. Het is een beetje uitproberen hoeveel je nodig hebt! Klop de eieren luchtig en voeg eventueel kruiden, peper en zout toe naar smaak. Schenk het eimengsel in de muffinvormpjes netjes tot het randje. Dan kun je er eventueel nog wat geraspte kaas overheen strooien.
- Zet de muffins 30 minuten in de oven. Hou ze gewoon even in de gaten! Ze zullen er mooi bol uitkomen. Laat ze even afkoelen en eetsmakelijk!
- Ps; je kunt ze 2 dagen bewaren in de koelkast
CHECK OOK: Het (kook)boek van Vivian Reijs voor nog meer leuke, lekkere en hormoonproof recepten >> Klik hier
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 januari 2017
Boost je winterweerstand met deze BoerenCool smoothie
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
9 juni 2016
Rode linzensoep
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
22 september 2015
Beste eitjes
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
12 december 2021
De leukste cadeaus voor kerst om te geven en om te krijgen
9 november 2014
Herfstige salade
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
17 februari 2018
Na de geboorte: tips voor een gezond en gelukkig herstel
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
14 februari 2018
KAMILLE: super heilzaam en vooral bij rusteloosheid en keelpijn
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
1 januari 2018
Ik ga jou helpen Gezonder, Blijer en Slanker te worden
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
29 september 2022
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –