Makkelijk, gezond en snel, dat zijn deze ei muffins! Ideaal om mee te nemen naar je werk én ontzettend lekker!
Ingrediënten
- 1 ei per muffin (heb je een muffinblik van 12, gebruik dan 12 eieren)
- Handje spinazie
- 4 kerstomaatjes
- Lente uitje
- Paprika, champignons
- Keuze uit; Kipfilet, zalm of tonijn
- Peper & zout (eventueel kruiden naar keuze)
- Optioneel: Geraspte kaas
Je kunt dus eindeloos variëren met de ingrediënten. Neem wat jij lekker vindt! (Je hoeft bovenstaande ingrediënten niet allemaal te gebruiken natuurlijk)
Nodig
- Muffinblik
- Muffinvormpjes
Stap voor stap
- Verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Doe de muffinvormpjes in het muffinblik.
- Nu ga je de tomaatjes, ui, paprika, champignons en kip/vis in hele kleine stukjes snijden! Verdeel dit samen met een paar spinazieblaadjes over de muffinvormpjes. Doe er niet teveel in want dan past het ei er niet meer bij. Het is een beetje uitproberen hoeveel je nodig hebt! Klop de eieren luchtig en voeg eventueel kruiden, peper en zout toe naar smaak. Schenk het eimengsel in de muffinvormpjes netjes tot het randje. Dan kun je er eventueel nog wat geraspte kaas overheen strooien.
- Zet de muffins 30 minuten in de oven. Hou ze gewoon even in de gaten! Ze zullen er mooi bol uitkomen. Laat ze even afkoelen en eetsmakelijk!
- Ps; je kunt ze 2 dagen bewaren in de koelkast
CHECK OOK: Het (kook)boek van Vivian Reijs voor nog meer leuke, lekkere en hormoonproof recepten >> Klik hier
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
23 februari 2016
Gezonde maaltijdsalade: Zweedse Healthy Plate
25 januari 2015
Glutenintolerantie
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
4 januari 2023
Heb jij symptomen van een vitamine B12 tekort?
28 februari 2016
Glutenvrije ontbijt muffins
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
1 februari 2018
Gezonde samenwerking Vivonline & Blushing
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
18 april 2017
Dit staat er in mijn koelkast
28 april 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
21 augustus 2017
Avocado risotto
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
17 oktober 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –