Dit wil je meenemen naar de werk: heerlijke ei muffins!

ei
Leestijd: 1 minuut

Makkelijk, gezond en snel, dat zijn deze ei muffins! Ideaal om mee te nemen naar je werk én ontzettend lekker!

Ingrediënten

1 ei per muffin (heb je een muffinblik van 12, gebruik dan 12 eieren)
Handje spinazie
4 kerstomaatjes
Lente uitje
Paprika, champignons
Keuze uit; Kipfilet, zalm of tonijn
Peper & zout (eventueel kruiden naar keuze)
Optioneel: Geraspte kaas

Je kunt dus eindeloos variëren met de ingrediënten. Neem wat jij lekker vindt! (Je hoeft bovenstaande ingrediënten niet allemaal te gebruiken natuurlijk)

Nodig

Muffinblik
Muffinvormpjes

Stap voor stap

Verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Doe de muffinvormpjes in het muffinblik.

Nu ga je de tomaatjes, ui, paprika, champignons en kip/vis in hele kleine stukjes snijden! Verdeel dit samen met een paar spinazieblaadjes over de muffinvormpjes. Doe er niet teveel in want dan past het ei er niet meer bij. Het is een beetje uitproberen hoeveel je nodig hebt! Klop de eieren luchtig en voeg eventueel kruiden, peper en zout toe naar smaak. Schenk het eimengsel in de muffinvormpjes netjes tot het randje. Dan kun je er eventueel nog wat geraspte kaas overheen strooien.

Zet de muffins 30 minuten in de oven. Hou ze gewoon even in de gaten! Ze zullen er mooi bol uitkomen. Laat ze  even afkoelen en eetsmakelijk!

Ps; je kunt ze 2 dagen bewaren in de koelkast

 

 

Tekst: Suzanne van Laar

 

Tags: , ,

Vivian Reijs

Vivian Reijs is orthomoleculair voedingsexpert, hormoontherapeut en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut in opleiding. En founder van dit online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij en een team van experts dagelijks tips geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, beauty en een gezonde mindset. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezonder leven en een goede hormoonbalans. Zodat jij de beste versie wordt van jezelf, gezonder, blijer, slanker en fitter.