Wij hebben het allerlekkerste recept uit het nieuwe boek van Jet voor je uitgekozen, het water druipt je in de mond.
Misschien heb je het van de week al voorbij zien komen, Jet van Nieuwkerk heeft een nieuw boek uitgebracht! Namelijk “Tips van Jet; 100 tips voor een happy & healthy leven”. Afgelopen maandag was ik bij haar boekpresentatie, een heerlijke verzorgde lunch op een mooie locatie. Maar nog mooier en leuker was het boek zelf. ‘S avonds ben ik meteen dit ontbijtje gaan voorbereiden voor de volgende ochtend. HEERLIJK!!
Door de cementachtige kleur en structuur oogt dit ontbijtje niet heel aantrekkelijk, maar geloof me: Het is zo lekker, je serveert het met gemak als toetje. Het is supermakkelijk te maken, mits je de avond van tevoren een kleine voorbereiding treft. En geen zorgen over de kleur, die fleur je op met toppings.
Dit heb je nodig voor het cashew havermoutje
- 3 eetlepels havermout
- 2 grote verse dadels (Medjool)
- 1 handje ongezouten, ongebrande cashewnoten
- 4 verse aardbeien (of een stuk banaan, wat partjes peer of een handje blauwe bessen; je begrijpt wat ik bedoel)
- 1 limoen, de rasp (heb je die niet in huis, dan kan een citroen of sinaasappel ook)
Extra
- Blender
Zo maak je het cashew havermoutje
Laat de havermout, dadels (even de pit eruit wippen) en cashewnoten een nachtje (apart van elkaar) weken in lauwwarm water. De ingrediënten moeten net onder water staan.
Giet de volgende ochtend de geweekte ingrediënten af. Het velletje van de dadels kun je er nu makkelijk vanaf halen. De dadels mogen met de gewelde havermout en cashewnoten in een blender. Mix tot een glad geheel. Snijd ondertussen het fruit voor de topping in plakjes of partjes.
Stort het goedje in een bakje en top af met de limoenrasp en plakjes fruit.
Je kunt ook nog een beetje granola of een paar gehakte nootjes of zaden als topping gebruiken. Dat geeft het gerecht een lekkere bite.
Ben je helemaal fan van dit ontbijt? Dan denk ik dat de andere receptjes en tips uit het nieuwe boek van Jet ook wat voor jou zijn. Je bestelt hem via de link hieronder:
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
25 maart 2014
Presentatie coaching
16 september 2016
IDEE VOOR LUNCH OF DINER: FLUFFY PANNENKOEKEN
1 juli 2016
VEGAN OREO!
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
8 september 2014
8 redenen om meer te bewegen!
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
4 oktober 2018
Het beste natuurlijke middel tegen constipatie!
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
16 juli 2016
DEADLIFT: MAKKELIJK SPORTEN MET VIV
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
31 juli 2014
A kiwi a day…
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
29 september 2022
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –