Recept: Apple pie havermout

apple pie havermout

Heb jij dat ook? Soms heb je zin om iets lekkers te eten of te bakken, maar zonder je daarna schuldig te hoeven voelen. Deze Apple pie havermout is lekker, gezond en perfect voor ontbijt of lunch. Of als tussendoortje om jezelf even goed te verwennen! Dus gezond genieten én toch de smaken van een appeltaart, wat wil je nog meer?

Apple pie havermout

Ingrediënten (Voor 1 persoon)

 • 1 appel
 • 50 gr havermout
 • Handje rozijnen
 • Handje walnoten in stukjes
 • 1 theelepel kaneel (of meer als je dat lekker vindt)
 • 200 ml amandelmelk (havermelk, sojamelk oid)
 • Optioneel: honing

Bereiding

 1. Verwarm de oven op 180gr
 2. Snijd de appel in stukjes
 3. Doe de havermout, amandelmelk en kaneel in het ovenschaaltje en voeg hier de appelstukjes aan toe
 4. Bewaar een paar appelstukjes/ringen voor de topping, daarna voeg je de rozijnen en stukjes walnoot toe. Roer het goed door elkaar. Leg de laatste appelstukjes bovenop.
 5. Zet de Apple pie havermout voor +/-25min in de oven

Oh wat zal jouw huis lekker ruiken, Eet smakelijk!

Tekst: Suzanne van Laar voor VivOnline

Tags: , ,

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.