Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!

IMG_9373-300x300
Leestijd: 1 minuut

Quinoa, we zijn er dol op! Al eerder schreven we over de kracht van dit pseudograan. Het heeft extreem hoge voedingswaarden en behoort tot de zaadsoort. Zaden worden in vergelijking tot granen (tarwe) veel beter verteerd en zijn glutenvrij. Daarnaast worden wij ook helemaal happy van de eindeloze mogelijkheden die het heeft, zo kun je het onder ander koken, poffen, of verwerken in je baksels.

Door de veelzijdigheid aan bereidingsmogelijkheden kun je met Quinoa gerust ontbijten, lunchen én dineren. Om je te inspireren geven we je hier het recept voor één van onze favoriete ontbijtjes met Quinoa. En maak gerust wat extra Quinoa klaar, want dan maak je (eventueel de volgende dag!) in een handomdraai met het 2e receptje ook nog een overheerlijke salade!

Quinoa ontbijt voor 1 persoon

Ingrediënten:

  • 45 gram quinoa
  • 100 ml kokoswater
  • 1 takje peterselie
  • 1 banaan
  • sap van 1 perssinaasappel

Bereiding: 

  1. Kook de quinoa gaar in 15-20 minuten
  2. Mix kokoswater, fijn gesneden peterselie, in partjes gesneden banaan en het sap van een halve sinaasappel in een blender/keukemachine.
  3. Doe de quinoa in een kommetje, top deze af met de kokos ‘smoothie’ garneer met enkele plakjes banaan en eventueel de andere helft van de sinaasappel.

Bron: The Green Happiness

Quinoa salade

quinoa bietjes

 

Ingrediënten:

  • 100 gram quinoa
  • 2 gekookte bieten
  • 1/2 komkommer
  • 1 zoete aardappel
  • 1/4 stukje rode kool
  • handje walnoten in stukjes gebroken

Dressing

  • 4 el olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 tl ahornsiroop
  • sap van halve citroen
  • snuf kaneel
  • snuf paprikapoeder
  • snuf komijnpoeder
  • venkelzaadjes (optioneel)

Bereiding:

1. Kook de quinoa volgens aanwijzing op het pak en laat 10 minuten afgedekt staan.
2. De zoete aardappel stoom je in een bamboe stoommandje of in een zeef met een deksel op de pan. Stoom zo’n 10 minuten of tot je er gemakkelijk een vork in kunt steken.
3. Snijd de komkommer en de bietjes in blokjes, en snijd de rode kool in kleine reepjes.
4. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar in een apart kommetje.

Schep de quinoa, groenten en noten op een bord en giet de dressing erover. Garneer eventueel met venkelzaadjes. Jummie!

Recept van: Vegadutchie 

 

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is orthomoleculair voedingsexpert, hormoontherapeut en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut in opleiding. En founder van dit online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij en een team van experts dagelijks tips geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, beauty en een gezonde mindset. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezonder leven en een goede hormoonbalans. Zodat jij de beste versie wordt van jezelf, gezonder, blijer, slanker en fitter.