Portobelloburger met omelet en avocado, uit ‘Gezonder met Viv’

Gezonder met Viv

Deze portobelloburger met omelet en avocado kun je vinden in mijn boek ‘Gezonder met Viv‘. Hier staan veel heerlijke recepten in die geschikt zijn voor het hele gezin. Want gezond eten kan heerlijk, leuk en makkelijk zijn!

Voor 2 personen
Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten:

  • 4 portobello paddenstoelen
  • 50 g spinazie
  • 4 eieren
  • 1 el fijngesneden dille
  • 1 el boter
  • olijfolie
  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • 2 blaadjes sla

Extra nodig:
Grillpan

Bereidingswijze

1. Borstel de portobello’s schoon (of veeg ze schoon met een stukje keukenpapier) en draai het steeltje eruit. Hak de steeltjes heel fijn. Snijd de spinazie fijn.
2. Klop de eieren los. Voeg de fijngehakte steeltjes, de spinazie en de dille toe en meng goed. Verhit de boter in een koekenpan en schenk het eimengsel erin. Bak in circa 8 minuten op middelhoog vuur een omelet.
3. Bestrijk ondertussen de portobello’s licht met olijfolie en gril ze circa 4 minuten in de grillpan op hoog vuur tot ze zacht en beetgaar zijn. Keer ze halverwege. Neem ze uit de grillpan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
4. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de tomaat in plakjes.
5. Beleg een portobello met een blaadje sla, de helft van de omelet, de helft van de avocado en tomaat en dek af met een andere portobello. Maak zo nog een burger.

MAAK OOK: Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’.

Tekst: Inga Stoit

Tags: , ,

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.