Pompoensoep met groene curry en kokos
Flespompoenen en curry, dat verwarmt je van binnen en van buiten. Ideaal voor dagen dat je heen en terug tegenwind had, je hele vrije zaterdagmiddag op een te koud voetbalveld hebt gestaan om naar je kind te kijken of een regenbui op je hoofd kreeg tijdens het hardlopen. Er is geen winterprobleem te groot voor pompoensoep met groene curry en kokos.
Ingrediënten pompoensoep
100 gram Thaise groene currypasta (Gebruik het liefste van die felgroene met kokoscrème, die zijn het lekkerst)
800 ml Rude Health Coconut Drink (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)
½ flespompoen (ongeveer 400 gram), zonder schil en in stukken
100 gram rijstnoedels
Twee tenen knoflook
1 ui (een rode of een witte, net hoe je je voelt)
Kokosolie of pindaolie (arachideolie) om in te bakken
Groentebouillon, 1 blokje of twee eetlepels poeder
Light Soy Sauce
https://staging.vivonline.nl/waarom-kokos-gezond/
Instructies
- Pel je knoflook en snij het superfijn, of gebruik een knoflookpers. Pel en snij je ui in kleine stukjes. Doe een eetlepel olie in een pan waar straks alle soep in past en bak de ui en knoflook al roerend in tien minuten zacht en zoet. Voeg de currypasta toe en kook het nog twee minuten, terwijl je blijft roeren.
- Voeg de kokosmelk, de groentebouillon, 400 ml kokend water en de pompoen toe. Breng de boel aan de kook en laat het 10-15 minuten zachtjes koken.
- Doe water in een andere pan en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de noedels over vier kommen.
- Als de pompoen zacht en gekookt is (dat duurt ongeveer 20 minuten), doe dan het vuur uit en pureer een paar stukken pompoen om de soep wat dikker te maken. Voeg de groente toe aan de soep zodat ze zacht worden. Voeg peper en zout toe.
- Giet de soep over de noedels en de groente en garneer ze met de extra’s.
Extra’s: gesneden spinazie of andere groene groente, fijngehakte pinda’s, koriander of basilicum en/of een beetje limoensoep.
Door: Rude Health en Anna Jones
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
13 oktober 2018
Sushi omelet
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
17 november 2018
Ontgiften doe je met deze smoothie!
7 april 2023
Chocolade smoothie
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
25 oktober 2018
Voedingstips bij endometriose
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
22 december 2017
Waarom ik 3 glazen water drink na het opstaan
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
25 mei 2015
Hoe werkt de mind?
18 augustus 2018
Zomers aardbeienijs
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
27 juli 2014
Chocolade love smoothie
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
10 april 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –