Met deze plantaardige melk maak je de beste en lekkerste cappuccino

plantaardige melk

Hier op de redactie nemen we ’s ochtends altijd eerst een lekkere cappuccino voordat we beginnen. Deze drinken we alleen liever met plantaardige melk, daarom hebben we een onderzoekje gedaan naar de lekkerste en beste plantaardige melk voor in je cappuccino. 

Er is veel variatie in plantaardige melksoorten. Denk aan sojamelk, rijstmelk, kokosmelk, amandelmelk of havermelk. Veel mensen kiezen ook voor plantaardige melk in hun cappuccino. Een cappuccino bestaat voor 1/3 uit koffie, 1/3 uit melk en 1/3 uit melkschuim. We willen allemaal het liefst een cappuccino met goede schuim en een lekkere smaak. Daarom zochten wij voor je uit welke plantaardige melk aan deze eisen voldoet. Hieronder staat welke plantaardige melk het lekkerste en beste is voor in je cappuccino.

Dit is de beste plantaardige melk om melkschuim te maken

Water, melksuikers, vet, eiwit, vitaminen en mineralen zijn de ingrediënten van melk. De eiwitten hechten zich aan het oppervlakte van de luchtbellen tijdens het opschuimen en zorgen dus voor goede melkschuim. Hoe meer eiwitten in de melk zitten, hoe stabieler het schuim. Het vet geeft er een verfijnde en romige smaak aan. Het is dus belangrijk om te kijken hoeveel eiwitten en vet er in de plantaardige melk zit voor goede melkschuim en een romige smaak.

Sommigen soorten hebben een zoete smaak en anderen een meer natuurlijke smaak. Smaken verschillen, dus jij weet welke plantaardige melk het lekkerste is in je cappuccino. (In dit artikel lees je ook welke plantaardige melk het gezondst is.)

Sojamelk

Sojamelk bevat veel eiwitten en vitaminen. Vanwege een hoog gehalte aan eiwitten schuimt sojamelk heel goed. Sojamelk bevat meer vet dan andere soorten plantaardige melk en zorgt voor een zoete en romige smaak. Sojamelk is dus geschikt voor een goede, lekkere en gezonde cappuccino. Maar drink niet te veel sojamelk vanwege de eventuele nadelige effecten die te veel sojamelk kan hebben.

Amandelmelk

Amandelmelk bevat over het algemeen geen eiwitten en verzadigde vetten. Daarnaast is amandelmelk vrij van lactose en rijk aan antioxidanten, vitaminen en mineralen. Ook bevat het weinig calorieën. Amandelmelk is gezond vanwege de goede voedingsstoffen. Er zitten geen eiwitten in amandelmelk, dus het schuimt bijna niet in je cappuccino. Amandelmelk heeft nootachtige en natuurlijke smaak.

Kokosmelk

Kokosmelk bevat weinig eiwitten en veel mineralen. Het heeft veel gezondheidsvoordelen, maar pure kokosmelk bevat veel calorieën. Kokosmelk schuimt niet goed, omdat het een laag gehalte aan eiwitten heeft. Kokosmelk heeft een zoete smaak en hoe mager de variant, des te minder het smaakt naar kokos.

Rijstmelk

Rijstmelk bevat weinig eiwitten, veel koolhydraten en goede vetten. Ook bevat het veel vitaminen en mineralen. Het lage gehalte aan eiwit zorgt ervoor dat rijstmelk niet goed schuimt. Rijstmelk heeft een zoete smaak.

Havermelk

Havermelk bevat veel vezels en koolhydraten. Vezels zorgen voor een goede darmwerking. Er zitten ook wat eiwitten in die zorgen voor goede melkschuim. Havermelk heeft een vezelachtige, zoete en romige smaak.

Welke plantaardige melk kies jij?

Kortom, hoe meer eiwitten er in de plantaardige melk zitten, hoe beter de melkschuim is. Er is veel variatie en soms zit er in het ene pak meer eiwitten dan het andere. Hoe meer vet erin zit, hoe romiger de smaak. Smaken verschillen, dus kies een variant die jij het lekkerst vindt. Soms is de smaak zoet en soms is de smaak wat meer natuurlijk. Kies voor een lekkere en plantaardige cappuccino en start je dag daarmee goed!

Wil jij weten waarom melk eigenlijk niet zo goed is voor elk? Lees dan dit artikel, hierin leggen we alles uit!

Tekst: Tisha den Otter

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.