Voor een flinke punt glutenvrije appeltaart kun je mij ’s nachts wakker maken. Want och, wat eet ik toch graag appeltaart met dit herfstige weer. Smullen geblazen, want hier volgt het recept!
Ingrediënten (Voor 6 à 8 personen)
- 200 gram Mix C Schär + iets extra
- 150 gram roomboter + iets extra
- 100 gram witte basterdsuiker
- 1,5 groot ei
- 30 gram rozijnen
- +/- 4 appels (Jonagold of Elstar)
- 40 gram suiker (voor vulling)
- 1 ruime theelepel kaneel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onder).
- Wel de rozijnen in heet water.
- Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Komt de boter uit de koelkast, verwarm deze dan 20 seconden in de magnetron.
- Doe de boter, mix C, 100 basterd suiker en 1 ei in een kom.
- Mix met de deeghaken of met de hand tot een mooi glad deeg.
- Gebruik een springvorm van 24 cm doorsnee.
- Bekleed de bodem met bakpapier en besmeer de zijkanten met roomboter.
- Bekleed de vorm met het deeg.
- Houd een deel over voor de bovenkant van de taart.
- Schil de appels en snijd deze in partjes.
- Mix de rozijnen, suiker en kaneel door de appels.
- Stort het appelmengsel in de springvorm.
- Bestrooi het aanrecht met wat meel.
- Rol het overige deeg met een deegroller en snij hier stroken uit. Leg deze over het appelmengsel.
- Besmeer het deeg met ei.
- Zet de springvorm 50 minuten in de oven.
Geniet van deze glutenvrije appeltaart!
Tekst: Renée Beers voor missglutenvrij.nl
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
5 mei 2016
Waarom maakt buitenlucht gelukkig?
2 februari 2016
Benefietavond voor meisjes in Vietnam
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
30 november 2015
Viv loves it: Mijn wonderolie tijdens de zwangerschap
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
15 augustus 2016
HEALTH Q&A: MARION PAUW
29 augustus 2021
PCOS: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
18 april 2017
Dit staat er in mijn koelkast
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
17 juli 2022
2 x zomerse vis gerechten
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
29 september 2022
Vermoeid, of weinig energie voordat je ongesteld wordt? Mijn 9 tips
8 januari 2016
Health & Beauty trend: ‘Oil pulling!’
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
13 november 2018
Heb jij last van schildklierklachten?
3 februari 2017
DE GROOTSTE VOORDELEN VAN MATCHA THEE
6 september 2016
Keltisch zeezout
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
5 november 2015
Recept voor Viv’s smakelijke herfst smoothie
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
8 juli 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –