Dit recept wil je maken: gezonde mugcake

mugcake
Leestijd: 1 minuut

Inspiratie nodig voor een gezond en makkelijk ontbijt? Maak dan eens deze mugcake. Naast dat het heerlijk is, ziet het er ook nog heel leuk uit!

Ingrediënten (1 persoon)

– 4 eetlepels havermout

– Half kopje amandelmelk (of een andere melk variant naar keuze)

– 1 banaan (in stukjes gesneden)

Kaneel (naar smaak toevoegen)

– 1 ei

– Druppeltje stevia of een klein beetje honing

Tip: voor een extra decadent ontbijtje hebben wij er nog wat blauwe bessen en (suikervrije) pure chocolade stukjes doorheen gedaan. Smullen!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden, mix alle ingrediënten in een mooi kopje tot alles goed gemixt is. Zet het kopje 25 minuten in de oven (Heb je geen oven? Met 2 x één minuutje in de magnetron moet het ook lukken!).
  2. Als de oventijd voorbij is, kun je de mugcake uit het kopje eten of je keert het kopje om op een bord en dan heb je een mooi taartje. Lekker met geitenyoghurt en vers fruit zoals blauwe bessen erbij, geniet ervan!

 

Tags: , ,

Vivian Reijs

Vivian Reijs is orthomoleculair voedingsexpert, hormoontherapeut en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut in opleiding. En founder van dit online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij en een team van experts dagelijks tips geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, beauty en een gezonde mindset. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezonder leven en een goede hormoonbalans. Zodat jij de beste versie wordt van jezelf, gezonder, blijer, slanker en fitter.