Meet VivOnline’s nieuwste expert: Helena!

blog foto

Hoi! Ik ben Helena, 25 jaar en samen met mijn man woon ik in een prachtig dorp aan de Maas in Brabant. Eind 2013 gooide ik mijn leven volledig om. Al jaren had last van darmproblemen en de klachten werden steeds erger, maar ik zag het niet zitten om naar het ziekenhuis te gaan.

In mijn werk als verpleegkundige zie ik veel mensen met allerhande problemen en ziekten van het maag- darmkanaal en ik begon meer en in te zien dat er een hele grote relatie bestaat tussen voeding en ziekten. Ik verdiepte me hier verder in, las allerlei studies en op sociale media als Instagram kwam ik in aanraking met het veganisme, het plantaardig eten. Ik las allerlei sensationele verhalen van mensen die ernstig ziek waren en zonder enkele medische behandeling genazen met een plantaardig dieet. Ik dacht: ‘Als het voor hen kan, dan werkt dat bij mij misschien ook wel!’. Daarom gooide ik eind 2013 mijn eetpatroon radicaal om en stapte over op een plantaardig dieet. Wat wil zeggen dat ik niets eet wat van een dier afkomstig is. Geen vlees, geen vis, geen zuivel, geen eieren. Niets van dat alles. En ja, dat lijkt op het eerste oog heel heftig, en dat is het ook. Maar, vanaf dag 1 waren ál mijn klachten verdwenen. Weg. Over. En dat maakt het heel makkelijk voor mij om zo te leven.

Ik zat zo vol van mijn nieuwe leefstijl, ik wilde het met heel de wereld delen. Daarom besloot ik om eind mei 2014 mijn eigen blog te starten. Hier schrijf ik over veganistisch eten, maar ook over eerlijke mode, toffe hotspots en natuurlijke cosmetica en verzorgingsproducten. Want ook dat hoort bij een plantaardige leefstijl.

Vanaf nu zal ik met regelmaat een plantaardig recept delen hier op Vivonline. Ik hoop dat jullie net zo zullen genieten van deze recepten als ik doe. Mocht je meer willen weten over mij of over mijn manier van leven, stuur me dan zeker een berichtje via mijn website.

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.