Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!

winterdetox

Winterdetox

In de wintermaanden heb je behoefte aan meer eten om je lijf op temperatuur te houden. Van lekker warme en wat zwaardere maaltijden word je over het algemeen blijer dan van smoothies en salades. Toch helpt een winterdetox in deze tijd van het jaar je juist om je lichaam weer even te resetten. Je blijft hierdoor makkelijker op temperatuur, je ervaart meer energie en je hebt minder kans op winterse kwaaltjes. We geven je een aantal tips om het, gedurende jouw winterdetox, lekker warm en comfortabel te houden. 

Tip 1

Draag zowel binnen- als buitenshuis lekker warme kleding, het liefst van ademend materiaal als wol of organisch katoen. Dit materiaal houdt je lekker warm en staat je huid toe te ademen en zweten (erg belangrijk tijdens een detox).

Tip 2

Loop in huis op warme sokken of wollen slippers of allebei. Energie verlaat ons lijf aan de uiteinden, ook via de voeten dus. Het dragen van slippers en sokken maakt een groot verschil.

Tip 3

Neem een lekker warm bad om de kou uit je lijf te halen (of een warme douche als je geen bad hebt).

Wil je wat afvallen? Start dan vandaag met de Juice and Dinnerbox van Frecious!

Tip 4

Drink veel warme kruidenthee.

Tip 5

Ga naar de sauna. Met name infraroodsauna’s zijn erg goed tijdens een detox. Behalve dat een infraroodsauna je goed laten zweten, zorgt deze voor een betere doorbloeding van spieren en gewrichten en worden afvalstoffen sneller afgevoerd.

Tip 6

Maak in plaats van een juice of smoothie een heerlijke warme soep

Tip 7

Ontstress bij de open haard – gezellig én lekker warm!

Tip 8

Deze laatste tip klink wat tegenstrijdig, maar het laten schrikken van je lichaam door je bijvoorbeeld onder te dompelen in een koud badje of je doucheritueel af te sluiten met koud water, helpt je lichaam te ontgiften.

 

Tekst: Hanneke de Haas voor Viv Online

Tags: ,

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.