Matcha is niet alleen goed om te drinken, het is ook goed tegen onzuiverheden op je gezicht

Matcha

Matcha is een super geconcentreerde vorm van groene thee, misschien ken je het wel van de overheerlijke matcha lattes. In Aziatische landen was men al veel eerder verkocht aan het product en langzamerhand begint het groene poeder ook in Nederland haar naam te vestigen.

Het groene poeder kent tal van gezondheidsvoordelen. Zo is het onder andere goed voor: het stimuleren van de hersenfunctie, het ontgiften van de lever en het versnellen van het metabolisme. Er zitten namelijk 10 keer zoveel antioxidanten in vergeleken met een normaal kopje groene thee.

Matcha

Genoeg reden om lekker met matcha te experimenteren dus! Je kunt het drinken (in een vorm van lattes), ermee bakken en je kunt het zelfs op je gezicht smeren. Dit werkt namelijk heel goed tegen onzuiverheden. Dus wat moet je doen? Pak een beetje van het groene poeder en meng dit met een klein beetje water. Je krijgt dan een dikke pasta die je op alle onzuivere plekjes kunt aanbrengen.

De antioxidanten in deze pasta hebben sterke antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen, ze kunnen namelijk de overtollige olieproductie en (acne-veroorzakende bacteriën) terugdringen. Klinkt dat niet even geweldig? Dit is misschien wel de homemade strategie om jouw mooie huidje nog frisser te maken! Laat ons weten wat je ervan vindt. Niet geschoten is altijd mis en kwaad kan het zeker niet.

LEES OOK: 8 kleine aanpassingen die je helpen met afvallen.

Tekst: Inga Stoit

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vivian Reijs

Vivian Reijs is motivatiespreker, auteur van de bestseller 'Herstel je hormonen in 10 stappen' waarvan er in Nederland meer dan 30.000 verkocht zijn. Vivian is orthomoleculair voedingsexpert, hormoon en Klinische Psycho neuro-immunologie-therapeut. Tevens is Vivian founder van het online gezondheidsplatform www.vivonline.nl. Waarbij zij vrouwen helpt bij hun klachten door dagelijks tips te geven over een gezonde leefstijl, voeding, hormonen, naturel beauty en een gezonde mindset aan maandelijks zo’n 130.000 vrouwen. Het is Vivians grootste missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en begeleiden naar een gezondere leefstijl en een goede hormoonbalans. Zodat jij weer je energie, plezier, libido en je lichaam, waar jij je fijn in voelt, terugkrijgt.