Ken jij ze al; de oathie? Dit is een heerlijk broodje zonder meel of tarwe. Het wordt namelijk gemaakt van havermoutvlokken, bessen, noten, lijnzaad en veel andere (glutenvrije) vezels! Uiterst geschikt voor iedereen met een gluten intolerantie; dit ‘nieuw soort brood’ kun je wel gewoon eten. En natuurlijk een heerlijke optie voor iedereen die wel eens wat anders wil dan ‘gewoon’ brood.
Tijd om zo’n oathie eens zelf te maken! Toch eerst maar eens proberen hoe het nieuwe brood smaakt? Bij de Bagels & Beans hebben ze volgens de redactie van VivOnline de lekkerste oathies! Het lekkerst is om de Oathie even in de oven of broodrooster te doen, zodat hij lekker warm en knapperig wordt.
Recept zelfgemaakte oathie
Het is handig als je psylliumvezels koopt. Hier kun je goed glutenvrij mee bakken. Als de vezels met water in aanraking komen vormen ze een geleiachtige substantie, wat zorgt voor een goede binding met andere ingrediënten. Ook hebben deze vezels een gunstige werking op de darmen. Psylliumvezels zijn onder andere te koop bij de Tuinen.
Ingrediënten
- 1 kop havermoutmoutvlokken
- 2 eetlepels Psyllium vezels
- 175 ml water
- Een mix van 100 gram noten (amandelen, hazelnoten of walnoten)
- Een mix van 150 gram zaden (sesamzaden, zonnebloemzaden, pompoenzaden)
- 50 gram lijnzaad
- 1 theelepel zeezout
- 3 eetlepels gesmolten kokosolie
- Handje vol rozijnen, gehakte dadels, abrikozen of chocola
Verwarm de oven op 175 graden. Mix het water met de Psyllium vezels en laat het 5 minuten staan (het wordt een dikke gel). Doe alle noten en zaden in een keukenmachine en maal deze grof.
Doe de noten en zadenmix in een kom en voeg de kokosolie en zout toe.
Roer goed door. Voeg de psyllium gel toe en roer nog een keer goed door. Zet 1 uur apart zodat de gel goed in de notenmix trekt. Verdeel het beslag in, bijvoorbeeld, muffinvormen en bak 45 minuten in de oven.
Smullen maar!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
27 augustus 2016
WEER OP DE GEZONDE TOER NA DE VAKANTIE
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
13 mei 2014
Lekkere vegan sushi
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
5 oktober 2018
Viv’s detox
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
25 augustus 2015
Je bent wat je… drinkt!
19 maart 2019
Viv’s 8 kleine stappen om gezonder te leven
1 februari 2016
Tip: Juiste maat houden
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
13 april 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –